Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργάνωσε μία εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών. Ο πρόεδρος της κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε πως βράβευσαν 170 μαθητές σε μία εκδήλωση κορυφαία για τον σύλλογο τους.

Όπως ανέφερε «Πράγματι ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για την Θασιακή Ένωση Καβάλας η βράβευση των αριστούχων Θασίων ή Θασιακής καταγωγής μαθητών που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της ΠΕ Καβάλας! Η βράβευση των αριστούχων μαθητών πάντοτε είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Θάσο γιατί εκεί συγκεντρώνονται γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί…. Συγκεκριμένα 172 μαθητές βραβεύθηκαν ενώ είχαμε και τη βράβευση της εκπαιδευτικού, της νηπιαγωγού του ολοήμερου δημοτικού σχολείου Ποταμιάς κ. Βίκυ Ξανθοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια ανακηρύσσεται η πιο εμπνευσμένη δασκάλα του κόσμου!!! Δασκάλα της χρονιάς σε όλο τον κόσμο, τα τρία τελευταία χρόνια!

Αυτή είναι μια μεγάλη τιμή και για το νησί αλλά και για την εκπαίδευση αυτή η βράβευση της κ. Ξανθοπούλου, η οποία συγκινημένη βέβαια για την τιμητική πλακέτα, όπως επίσης για το επετειακό λεύκωμα από τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης έφερε επιπλέον ρίγη συγκίνησης και όλοι χειροκροτήσαμε ειλικρινά.

Άλλωστε δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας μετά από δύο χρόνια άλλωστε που είχαμε να κάνουμε βράβευση μαθητών μια και τα βραβεία τα έπαιρναν τα παιδιά απευθείας από τα σχολεία που φοιτούσαν. Άρα ξεχωριστή τιμή” τόνισε και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Μαζί με τη μαθητιώσα νεολαία, όμως, βραβεύτηκε και η Βίκυ Ξανθοπούλου, νηπιαγωγός στην Ποταμιά της Θάσου, η οποία είναι και… επίσημα η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο κατακτώντας το 2021 το Global Teacher Award από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό AKS. Ο λόγος αυτής της τεράστιας επιτυχίας για την Ελληνίδα νηπιαγωγό βρίσκεται στην εκπαιδευτική της δράση «Παίζουμε Βιβλίο», ένα καινοτόμο περιοδικό αναγνωστικών εμψυχώσεων για μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου, που χρησιμοποιεί βιωματικές μεθόδους μάθησης για να διεγείρει τη φαντασία των παιδιών και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τις αξίες που θα τους κάνουν πολίτες του μέλλοντος

Εδώ και 48 χρόνια γίνεται αυτή η γιορτή της βράβευσης και αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Θάσου».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Αναφορικά τέλος με την κίνηση των δρομολογίων από Καβάλα προς την Θάσο ο ίδιος δήλωσε ότι “Αυτή την στιγμή έχουμε κατακόρυφη μείωση των δρομολογίων , τρία πλοία ημερησίως όλο τον Οκτώβριο και έτσι όλο τον Οκτώβριο θα έχουμε μειωμένα δρομολόγια ενώ από 1η Νοεμβρίου θα έρθουν δύο ακόμη πλοία από δύο διαφορετικές εταιρείες που μάλλον όμως συνεργάζονται αφού ανεβαίνουν ως κοινοπραξία.

Άρα έχουμε και 4η ναυτιλιακή εταιρεία και κατά συνέπεια για τη γραμμή του Πρίνου βλέπουμε έναν καλύτερο χειμώνα”. Καταληκτικά θύμισε ότι όλοι προβάλλουν το αίτημα και αναζητείται λύση.

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Αναμενόμενη η αποκλιμάκωση αλλά χρειάζεται προσοχή
Επόμενο άρθροΕλεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια ζητούν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού