Λόγω των αναστολών στο ΕΚΑΒ Καβάλας έχουν ανασταλεί οι άδειες του προσωπικού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη η κατάσταση είναι οριακή και οι ανεμβολίαστοι είναι σε ποσοστό 6%.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης αρχικά ανέφερε ότι “Πραγματικά η κατάσταση είναι τρομερή. Μετά από μια σύντομη επίσκεψη του Προέδρου του ΕΚΑΒ στην Καβάλα, εμείς απλά του επαναφέραμε αυτά τα χρόνια προβλήματα που έχουμε και του κάναμε νύξη για την υποστελέχωση η οποία δυστυχώς έχει ενισχυθεί λόγω των αναστολών των εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Εδώ και 21 μέρες ουσιαστικά δουλεύουμε με μειωμένο προσωπικό και η μόνη λύση που έχει δοθεί έως τώρα, είναι η αναστολή των αδειών. Δεν παίρνουμε άδειες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Δουλεύουμε στα όρια μας και δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη….. Θέλουμε προσωπικό προς αντικατάσταση αλλά εμείς δεν ζητάμε μόνο αντικατάσταση. Θέλουμε να πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση αφού το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν νοσήσει έχει μειωθεί και αυτό το λέει η ίδια η κυβέρνηση, οπότε αφού έφτασε στο 6% σε πανελλαδικό επίπεδο, να κάνει κάτι. Αν αυτό είναι ένα ποσοστό που χρειαζόμαστε τώρα, θα μπορούσαν να βρουν λύση, τουλάχιστον ίδια με αυτή που ισχύει στο δημόσιο τομέα και δεν θα ήταν άλλη από τα rapid test!

Θα μπορούσαν δηλαδή να μείνουν στο ΕΚΑΒ οι συνάδελφοι που έχουμε πραγματικά ανάγκη και βγήκαν σε αναστολή…. Και αφού τα κρούσματα έχουν ανέβει πρέπει να βρεθεί λύση. Γιατί αν δεν βρεθεί τώρα λύση θα αρχίσουμε να μεταφέρουμε περιστατικά σε όμορα νοσοκομεία…..».

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εδώ και 20 μέρες δεν έχει γίνει ανανέωση εξάλλου της σύμβασης προσωπικού που ίσχυε στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Νέστου είχε προσλάβει με σύμβαση, προσωπικό και δη οδηγούς, οι οποίοι ταχύρυθμα εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ και χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος των δημοτών εκεί, παρακολουθώντας ο Δήμος Νέστου τους εργαζόμενους στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Αυτή η σύμβαση δεν έχει ανανεωθεί και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα». Υπενθύμισε δε ότι το ασθενοφόρο υπάρχει μόνο σε 5θημερο και για μια συγκεκριμένη βάρδια.

“Από τις 3 καλύπτεται η μια βάρδια και όχι και για τις 7 ημέρες. Τα κενά πρέπει να τα καλύψουμε εμείς από την Καβάλα. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουμε εμείς αν μας καλέσουν στην Χρυσούπολη για να καλύψουμε περιστατικό οπότε καταλαβαίνετε ότι χάνετε ώρα και μέχρι να φτάσουμε στο σημείο χάνεται πολύς χρόνος. Και στην επιστροφή επίσης χάνεται χρόνος μέχρι να απολυμάνουμε….. Αυτή η σύμβαση ήταν πολύ σημαντική για εμάς αλλά δυστυχώς διεκόπη και τον λόγο τον ξέρει ο Δήμος Νέστου και το δημοτικό συμβούλιο. Θα θέλαμε μια τέτοια σύμβαση που θα κάλυπτε την περιοχή και όχι μόνο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε αλλά είμαστε κουρασμένοι” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΠροχωράει το έργο της αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΑποδόθηκε δικαιοσύνη σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη στην Δίκη για την πεσμένη γέφυρα