Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Σχετικές δηλώσεις για τις χθεσινές παρεμβάσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Σταυρίδης.

Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε πως “Εμείς συνεχίζουμε κανονικά με τα κοπτικά μας μηχανήματα τα οποία βγάζουμε σε υπηρεσίες. Κοπή χόρτων και όλα αυτά είμαστε επί ποδός. Κόψαμε και στην Κολοκοτρώνη τα δέντρα που είναι γύρω γύρω από το σχολείο μια και εκείνη η γειτονιά ήταν παραμελημένη.

Κάναμε την καθαριότητά μας, καθαρίζουμε όμως και στην οδό Θράκης τα δύο παρκάκια ενώ όλο το Σαββατοκύριακο με τα κλειστά μαγαζιά θα αρχίσουμε το πλύσιμο των πεζοδρόμων. Μ. Αλεξάνδρου, Κωστή Παλαμά και στον Άγιο Νικόλαο θα πλύνουμε».

ΠΕΡΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Σε ότι αφοράτα κρούσματα κορωνοϊου στο προσωπικό ανέφερε ότι «Αναφορικά με κρούσματα στην υπηρεσία θα πω ότι είχαμε αυτά που είχαμε. Τα δύο που αντιμετωπίσαμε πριν από ένα μήνα και είναι πια εντάξει τα παιδιά και ασχολούνται κανονικά στην υπηρεσία και κοντά σε αυτά είναι και ένας εργάτης από το συνεργείο, χωρίς βέβαια ιδιαίτερα συμπτώματα και είναι σε καραντίνα όλο το συνεργείο οπότε και θα κάνει τεστ για να δούμε τι θα γίνει. Τα νέα λένε πως δεν έχουν συμπτώματα και εύχομαι να τελειώσει όλο αυτό, σήμερα ή αύριο και τη Δευτέρα να λειτουργήσει κανονικά το συνεργείο ενώ έχουμε άλλα δύο κρούσματα σε καραντίνα.

Σε 3-4 μέρες πιστεύω να γυρίσουν. Αλλά είμαστε μια υπηρεσία που δεν έχει μόνο καβαλιώτες. Έχουμε από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Δράμα, οπότε έχουμε θέμα και πιστεύω μόνο εδώ να μείνουμε και να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρότερο πρόβλημα.

Εμείς όμως ετοιμαζόμαστε, προχωρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία και το δικαίωμα που μας δίδει η πανδημία για να βοηθήσουμε το συνεργείο, ώστε τελικά να κάνουμε πρόσληψη ατόμων που θα είναι μόνο για απορριμματοφόρα και τα οποία θα ανέβουν και θα επανδρώσουν τα πληρώματα σε περίπτωση που θα υπάρξει κάτι σοβαρότερο».

ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Καταληκτικά ανέφερε πως «Γίνεται μια προσπάθεια να μην σταματήσει η υπηρεσία να δουλεύει και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου που είθε να ηρεμήσει η κατάσταση. Θα γίνουν διαδικασίες άμεσες με εντολή Δημάρχου για προσλήψεις προσωπικού στα απορριμματοφόρα… Προς το παρόν μιλάμε για 13 – 14 άτομα και αν δεν προκύψει πρόβλημα θα ανέβουν έτσι και αλλιώς για να ελαφρύνουν λίγο την κατάσταση που υπάρχει με τους υπαλλήλους οι οποίοι εδώ και 2 χρόνια περίπου είναι συνεχώς πάνω στα απορριμματοφόρα και έχουν πλέον μείνει χωρίς άδειες και ρεπό. Πρέπει και αυτά τα παιδιά να ξεκουραστούν ενώ θα πάρουμε 4 οδηγούς αλλά περισσότερο θα χρειασθούμε πλήρωμα. Θα υπάρχει ειδική προκήρυξη και θα αναφέρεται με υπεύθυνη δήλωση ότι θα είναι πλήρωμα σε οχήματα. Οι συμβάσεις θα είναι δύο συν δύο μήνες και λογικά θα χρησιμοποιηθούν άτομα που έχουν περάσει από την υπηρεσία, είναι δίμηνα, 4μηνα και έχουν κάποια εμπειρία”.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά- Είχε ασθενήσει τις προηγούμενες ημέρες
Επόμενο άρθροΣτο «κόκκινο» πλέον δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού τείνουν να φτάσουν εκτός ελέγχου