Ξεκινά η προετοιμασία στα καταστήματα λιανικού εμπορίου και στην Καβάλα με τους επιχειρηματίες να… ξεσκονίζουν τα μαγαζιά τους ενόψει της άρσης των μέτρων, όπως όλα δείχνουν από τις 4 Μαΐου, μετά από 1,5 μήνα με κατεβασμένα ρολά.

Ήταν μία θλιβερή περίοδος. Να μαζεύεις λογαριασμούς, να βλέπεις το εμπόρευμά σου απούλητο, να είσαι ανήμπορος να κάνεις το οτιδήποτε. Αν βλέπεις ότι οι λογαριασμοί τρέχουν, τα προβλήματα τρέχουν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να έχεις έσοδα είναι δύσκολο”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης στο Lobby 101.8 το πρωί της Τρίτης (28/4).

Τα εμπορεύματα που έχουν μείνει στις αποθήκες πχ τα βαριά χειμωνιάτικα προϊόντα είτε θα διατεθούν προς πώληση με κάποια γενναία έκπτωση, ή αλλιώς θα μπουν στην αποθήκη περιμένοντας την εποχή τους του χρόνου.

Έγιναν παραλήψεις γιατί όλο αυτό έγινε πολύ ξαφνικά σημείωσε ο κ. Κελγιώργης: “δίνουμε τα εύσημα στην κυβέρνηση, αλλά όταν παίρνεις γρήγορα μέτρα υπάρχουν και κάποιες παραλείψεις. Ζητούσαμε πράγματα που κρίναμε ότι χρειαζόταν αλλαγές. Απευθυνθήκαμε και στα υπουργεία και στον δήμο”. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με ανθρώπους της αγοράς υπό τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας “καταθέσαμε προτάσεις που πιστεύουμε πως είναι υγροποιήσιμες”.

Στο θέμα του τουρισμού που είναι σημαντικός πόρος για το νομό Καβάλας. Τα τελευταία χρόνια έγιναν επενδύσεις στην Καβάλα με στόχο τον τουρισμό. ,

Με δεδομένο ότι ο Ιούνιος θα είναι χαμένος από τουριστική κίνηση, αυτό που ζητά ο εμπορικός σύλλογος είναι να γίνει μία διαφήμιση με σλόγκανfree Covid 19 Zone“, “αυτό πρέπει να το αναδείξουμε γιατί είναι επίτευγμα που ανήκει σε όλους τους Καβαλιώτες. Τα κρούσματα ήταν απειροελάχιστα και πάντα με γνώμονα που πιστεύω ότι έρχεται”. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έρευνα προκειμένου να καταστρωθεί η επερχόμενη τουριστική περίοδος με όσο δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επισκέπτες. “Θα είναι κάποια τεστ, θα είναι βιβλιάρια, υγειονομικά διαβατήρια; Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια. Πρέπει όλα να τα τηρήσουμε και να διαφημίσουμε τον τόπο μας. Να ξέρει ο τουρίστας ότι έρχεται σε μία ασφαλή περιοχή“, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στον οδικό τουρισμό κυρίως απο Βαλκάνιους. “Αν λείψει αυτό το εισόδημα τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα μέχρι τις 31 Μαίου του 2021”.

Με το άνοιγμα της αγοράς ο εμπορικός σύλλογος επεξεργάζεται μία καμπάνια με τον δήμο, την Δημωφέλεια και το επιμελητήριο για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων “Δεν πρέπει να κοπούν μισθοί και συντάξεις. Όλοι πρέπει νιώθουν το αίσθημα της ασφάλειας ότι κανείς δεν χάσει ούτε ένα ευρώ στο μέλλον ώστε να είναι πιο απρόσκοπτη η κατανάλωση του. Εμείς στοχεύουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να βοηθήσουν την τοπική αγορά”, αναφέρει ο κ. Κελγιώργης.

Η παραπάνω καμπάνια, υπολογίζεται στους δύο μήνες, θα γίνει μέσω τηλεοπτικών σποτ, διαδικτύου, στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ενώ θα υπάρχουν και αφίσες σε διάφορα σημεία στην Καβάλα καθώς και πολυσύχναστα κτίρια ώστε να παροτρύνουν τον κόσμο να στήριξη τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης στο Lobby 101.8 από το 21.25 έως 34.40

ΚΛ

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι αεροψεκασμοί στην περιοχή του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΣύνδεσμος Προπονητών Καβάλας | Την Πέμπτη το 2ο σεμινάριο μέσω διαδικτύου