Μπορεί την Μεγάλη Εβδομάδα οι πιστοί στην πλειονότητα τους να ακολουθούν μία αυστηρή νηστεία όπως ορίζει η Ορθόδοξη πίστη ωστόσο στην κορύφωση της Μ. Εβδομάδας, την Κυριακή του Πάσχα γίνεται παραδοσιακά σε όλη τη χώρα άκρατη κρεατοοφαγία. Αρχής γενομένης από τον καθιερωμένο οβελία, το πασχαλινό τραπέζι γεμίζει με κρεατικά όπως κοκορέτσια, κοντοσούβλια, λουκάνικα, σουβλάκια και παιδάκια. Μιλώντας με έναν κρεοπώλη της συνοικίας μας εξήγησε γιατί να προτιμάμε το ελληνικό κρέας, μας είπε σε ποιες τιμές κυμαίνεται ο φετινός οβελίας αλλά και γιατί ο καταναλωτής να προτιμά στο κρεοπωλείο της γειτονιάς του.
Ωστόσο για άλλη μια χρονιά ανοιχτή πληγή παραμένει το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων και ιδίως τις ημέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Οι κρεοπώλες παραδέχονται πως γίνονται συνεχώς ελληνοποιήσεις κρεάτων και πως αυτό το μαρτυρά οι ασυνήθιστα χαμηλές τιμές που πωλούν τον οβελία συγκεκριμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολλές φορές μάλιστα και κάτω από το κόστος.  

Προηγούμενο άρθροΗ Διεύθυνση Υγείας Καβάλας ζητά με έγγραφο της από τους 4 Δήμους του Νομού να καθαρίσουν έγκαιρα από τα χόρτα τις ύποπτες για κουνούπια περιοχές
Επόμενο άρθροΠλήθος πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στα Κοιμητήρια Καβάλας-video