vlcsnap-9865-02-05-04h51m16s315-1024x564

Μια ερώτηση του Μάκη Παπαδόπουλου, σχετικά με τα ακίνητα που απαρτίζουν την «βεντάλια» των διεκδικήσεων του Δήμου Καβάλας, από την κεντρική διοίκηση, έγινε η αφορμή να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για το μέλλον της αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου και για να αποκαλύψει, με την ευκαιρία, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ότι στο χώρο θα υπάρχει μόνιμο στρατόπεδο προσφύγων, γεγονός που το χαρακτήρισε σημαντική τροχοπέδη για την αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου.

Χαρακτηριστικά η κ. Τσανάκα έκλεισε λέγοντας ότι «αφού η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να υποβαθμίσει την περιουσία της, ίσως είναι καλύτερα να μην προχωρήσει τίποτα και να μείνει ως έχει». Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε θέμα για τα κτήρια του παλιού νοσοκομείου, της Μεραρχίας, του παλιού δικαστικού μεγάρου και του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Απαντώντας η κ. Τσανάκα επισήμανε ότι όλα είναι σε καλό δρόμο και αναφερόμενη στο θέμα του Στρατοπέδου γνωστοποίησε στο σώμα ότι η θέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να προχωρήσει η συνεκμετάλλευση.

Η φράση αυτή κινητοποίησε τον επικεφαλής της ΚΑΠ Βαγγέλη Παππάς, που επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά αυτά τα μηνύματα και αναρωτήθηκε τι σημαίνει αυτό για τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας. Μιλώντας η κ. Τσανάκα θύμισε ότι η αρχική θέση της δημοτικής αρχής ήταν οι πρόσφυγες να πάνε σε σπίτια και όχι σε στρατόπεδο, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην αξιοποίηση, αλλά η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, αποκάλυψε παράλληλα ότι σε σύσκεψη που έγινε στην Θεσσαλονίκη ξεκαθαρίστηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα «χρεωθεί» 300 – 350 πρόσφυγες στο στρατόπεδο και παράλληλα να υπάρχει και δεύτερη ομάδα που θα πάει σε σπίτια. Εξέλιξη με την οποία τάχθηκε αντίθετη η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα.

Προηγούμενο άρθροΤο καλοκαίρι η παραχώρηση του χερσαίου τμήματος στο Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΚαβάλα | Συναυλία Μουσικής Δωματίου και Ρεσιτάλ Τραγουδιού