Μικρή αποκλιμάκωση στα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας όπως δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή (σ.σ. χθες) έχουμε 35 ασθενείς στην κλινική covid και 4 στη ΜΕΘ. Φαίνεται ότι έχουμε μια επιπεδοποίηση τις τελευταίες 10-15 μέρες, που κυμαινόμαστε μεταξύ 35-40 ασθενών. Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να μην έχουμε την έξαρση που φοβόμασταν λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Φαίνεται ότι αυτή έχει λιγότερη νοσηρότητα και αυτό ικανοποιεί τους γιατρούς μας. Δεν παύουν, όμως, να είναι υψηλά τα νούμερα. Οι γιατροί μας κάνουν κάθε προσπάθεια να μην φτάνουν οι ασθενείς στη διασωλήνωση αλλά δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας φτάνουν σ’ αυτό το σημείο.

Στα ύποπτα περιστατικά έχουμε σημαντική πτώση. Ενώ πριν από δυο εβδομάδες ερχόντουσαν πάνω από 100 συμπολίτες μας τη μέρα, τώρα έχουμε πέσει στα 55-60. Βγαίνουν πολλά θετικά αλλά οι περισσότεροι φεύγουν με οδηγίες από τους γιατρούς μας. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη τις τελευταίες μέρες κι ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτό. Ας μην παίρνουμε θάρρος και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο ιός παραμένει δίπλα μας και είναι επικίνδυνος».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η ανησυχία των λοιμωξιολόγων είναι ότι ενώ προβλεπόταν περισσότερη μείωση, τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα δέχονται πολλούς ασθενείς και έχουμε επίσης πολλούς θανάτους. Αυτή είναι και μια ανησυχία παγκόσμια.

Εμείς έχουμε την κλινική μας στον 5ο όροφο και έχουμε σε ετοιμότητα τον 3ο όροφο αν χρειαστεί».

Σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας ποτέ δεν έχει μπει στη ΜΕΘ εμβολιασμένο άτομο ενώ στην κλινική υπάρχουν και τέτοια άτομα. Αυτήν τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί οι 7 από τους 35, με δύο δόσεις. Γι’ αυτό και συνέστησε σε όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, την οποία στο Νομό Καβάλα έχουν κάνει 55 χιλιάδες άτομα.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του ΚΙΝΑΛ Καβάλας με κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθροΣήμερα η πιο κρύα μέρα στην Π.Ε. Καβάλας και πλέον εκτονώνεται το φαινόμενο