Από το 2022 το Air Show θα μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη γεγονός που έχει προκαλέσει συζήτηση και αντιπαράθεση στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο ήταν μία πολύ άσχημη εξέλιξη, ενώ χάθηκε μία ευκαιρία προβολής της Καβάλας.

Αρχικά “Νομίζω ότι πρέπει να αποχαιρετίσουμε δια παντός την εκδήλωση αυτή, του σόου δηλαδή από την Καβάλα και να την χαιρετίσουμε στο Thessalonica Air Sea Show διότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ήταν μια εκδήλωση που δεν αποτελούσε πολιτική προτεραιότητα της σημερινής διοίκησης και για αυτό θεωρώ ότι την άφησε χωρίς να έχει διαπραγματευτεί και να την έχει χειρισθεί με τον τρόπο που έπρεπε ως ένα από τα τρία – τέσσερα σημαντικά γεγονότα της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Και θεωρώ ότι είναι ένα από τα 3-4 σημαντικά γεγονότα, για να μην πω το πρώτο μαζί με το Φεστιβάλ των Φιλίππων βέβαια, ίσως και με το Cosmopolis. Γιατί το σόου αυτό είχε ένα μοναδικό θέμα, και θέαμα, ήταν ένα καινοτόμο θέαμα που σε λίγες χώρες του κόσμου μπορούν να γίνουν.

Και μπορούν να γίνουν τόσο όμορφα και τόσο αποτελεσματικά και τόσο αισθητικά συμβάντα και εκδηλώσεις λόγω και της αμφιθεατρικής κάλυψης της πόλης μας. Και είναι από τα μοναδικά φαινόμενα και από τις μοναδικές εκδηλώσεις που διαφημίζονται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου».

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Άκουγα τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τότε να λέει ότι πάνω από 100 ίσως και 150 χώρες δέχονται διαφήμιση αυτής της εκδήλωσης. Άρα καταλαβαίνετε τι διαφημιστικό εργαλείο αποτελούσε μάλλον αυτός ο θεσμός και τουριστικής και διαφημιστικής προβολής της πόλης μας. Και αυτό είναι το σημαντικό.

Δεν πρέπει να μείνουμε σε νούμερα και να πούμε έσοδα – έξοδα, τι μένει στο τέλος. Δεν είμαστε επιχείρηση στο Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας έχει να επιτελέσει ένα κοινωνικό έργο, ένα έργο ανάπτυξης και όλες αυτές οι δράσεις δεν είναι μετρήσιμες και ούτε μπορούμε να τις βάλουμε μέσα σε ένα πακέτο οικονομικό και να πούμε τι χάνουμε και τι κερδίζουμε.

Ασφαλώς μακροπρόθεσμα κερδίζαμε από αυτή τη δράση λόγω της προβολής που έπαιρνε η πόλη μας και λόγω της αναβάθμισης του επιπλέον επιπέδου που είχε η πόλη μας ως προφίλ, ως στάτους. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός δεν θα μετρήσουμε αν θα ξοδέψουμε 40 ή 50 χιλιάδες ευρώ ή θα πούμε αυτό που είπε ατυχώς για εμένα και ενδεχομένως να το μετάνιωσε μετά ο Δήμαρχος ότι «εγώ μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ δίδω για να πετάν τα αεροπλανάκια!!!».

Τα F1 6 και τα Apatsi δεν είναι αεροπλανάκια. Συγγνώμη κ. Δήμαρχε και σε όσους θεωρούν ότι η εκδήλωση δεν ήταν χρήσιμη για την πόλη της Καβάλας. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός και σίγουρα βέβαια δεν μας περισσεύουν ούτε τα 40, ούτε τα 50 ή 60 χιλιάρικα που θα έδιδε ο Δήμος Καβάλας για αυτή την εκδήλωση αλλά η τουριστική προβολή που θα είχε θα ήταν με πολλαπλάσια μακροχρόνια αποτελέσματα».

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τέλος σχολίασε ότι «Και θεωρώ ότι για μια ακόμη φορά και σε αυτή τη δράση ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας απέτυχε να διαχειρισθεί σωστά ένα καθιερωμένο, από το 2011 σόου που δεν έγινε εκτός από 1 ή 2 χρόνια. Όταν δεν μπορείς να το διαχειρισθείς και βγαίνεις εκ των υστέρων και λες στην αρχή ότι δεν δίδω χρήματα και μετά λες ότι δεν ήρθε να με βρει ο κύριος χωρίς να λες το όνομα του κ. Γεωργιάδη, του Διευθυντή του σόου, άρα υποβιβάζοντας ουσιαστικά και τον ρόλο του, και τα χρόνια που προσέφερε σε αυτή την εκδήλωση και σε αυτή την πόλη, τότε νομίζω ότι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η διοίκηση δεν μπορεί να εργασθεί για τα θέματα ιδίως αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και πού φοβάμαι τι γίνεται με αυτά που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας και γίνονται τα αποτελέσματα τους ορατά ενδεχομένως όμως μετά από καιρό”.

Προηγούμενο άρθρο«Κακόβουλη πράξη, άνευ αντικειμένου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου, Κωνσταντίνος Μανίτσας, για τα δημοσιεύματα σχετικά με το νερό του Θεολόγου
Επόμενο άρθροΛειτουργούν από χθες τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καβάλας