Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι και γενικά όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού στον απόηχο των ανακοινώσεων ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση πολιτών από την Βουλγαρία από τα τελωνεία Νυμφαίας και Ορμενίου. Το δεδομένο είναι ότι σε περίπτωση που οι παραπάνω πύλες εισόδου μείνουν κλειστές τότε θα καταρρεύσει κάθε προσπάθεια προσέλκυσης οδικών τουριστών το φετινό καλοκαίρι.

“Είναι μία έκπληξη που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στα σύνορα. Ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας αποτελεί κύρια πρόσβαση κυρίως για τους πελάτες μας από τη Ρουμανία. Θα δημιουργηθεί μεγάλος συνωστισμός από τον Προμαχώνα και αρχίζουν ακυρώσεις από αυτούς τους προορισμούς. Αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την περιοχή μας και κυρίως για το νησί της Θάσου που δέχεται πολλούς επισκέπτες από εκεί. Αιτιολογία αποτελεί το επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει σε Ροδόπη και Ξάνθη”, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του lobby 101.8 το πρωί της Τετάρτης (1/7) ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

Υποσχεθήκαμε ότι θα κρατήσουμε τον τουρισμό ανοιχτό. Ανοίξαμε τα ξενοδοχεία μας, έχουμε προσλάβει κόσμο και φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε πισωγύρισμα αν δεν λυθούν σημαντικά θέματα όπως είναι τα σύνορα, αλλά και η αναγγελία άφιξης 48 ωρών πριν και όσοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται και η απομόνωση που πρέπει να μείνει μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Μπορεί να είναι σωστά μέτρα στο υγειονομικό κομμάτι, αλλά σκοτώνουν τον τουρισμό”, είπε ο κ. Παρασχούδης.

Σε ότι αφορά την φετινή σεζόν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου επεσήμανε πως: “Τον πήχη για την τουριστική περίοδο τον βάλαμε χαμηλά. Το στοίχημα είναι να έχουμε 30% της κίνησης. Θα πρέπει να διαχειριστούμε τις ζημιές μας που θα είναι ανεπανόρθωτες για πολλές επιχειρήσεις τόσο στο νησί όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα”.

Για το αεροδρόμιο της Καβάλας έχουν ακυρωθεί πολλές πτήσεις. Όσα προγράμματα έχουν μείνει είναι καλοδεχούμενα και θα ενισχύσουν τη ροή των τουριστών προς το νησί. Περιμένουμε κυρίως πτήσεις από κεντρική Ευρώπη. Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, ενώ πλήγμα αποτελεί ότι δεν υπάρχουν πτήσεις από Βρετανία και Σκανδιναβία.

Ακούστε όσα γύρισε ο Πάρης Παρασχούδης στο Lobby 101.8 από το 1.02.35

Προηγούμενο άρθροΔύο έργα για το λιμάνι της Καβάλας “πέρασαν” από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΕπιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας για το “κλείσιμο” της Νυμφαίας | “Με αυτή σας την απόφαση, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό”