Μία ξεχωριστή συναυλία, το Πρώτο Μουσικό Σταυροδρόμι Φιλίππων διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κρηνίδων. Το μέλος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης επεσήμανε ότι δόθηκε και ένα μήνυμα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο κέντρο των Κρηνίδων.

Ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε ότι “Ήταν το πρώτο Μουσικό Σταυροδρόμι Φιλίππων το οποίο διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων σε συνεργασία μάλιστα με το Επιμελητήριο και με το Δήμο Καβάλας. Ήταν θα έλεγα μια πετυχημένη κατά γενική ομολογία εκδήλωση παρόλο που στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στον ήχο.

Ευτυχώς αυτά ξεπεράσθηκαν γρήγορα και ο κόσμος το χάρηκε αλλά πολύ περισσότερο ο στόχος του συλλόγου επετεύχθη καθώς γέμισαν τα καταστήματα εστίασης με κόσμο και δόθηκε και ένα μήνυμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι δηλαδή ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει κάτι.

Όπως αντίστοιχα γίνεται και στο λιμάνι που κλείνει ο δρόμος και γίνεται πεζόδρομος νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στην αγορά μας, στις Κρηνίδες, Τα παιδιά, οι γονείς μαζί τους αλλά και οι ηλικιωμένοι περπατούσαν άφοβα και δεν είχαν κανένα θέμα με τον χώρο εμπρός από την συναυλία.

Αυτό ήταν κάτι που άρεσε οπότε άνοιξε και η συζήτηση και για το συγκεκριμένο θέμα και για το επόμενο διάστημα νομίζω ότι αυτή η συζήτηση θα επεκταθεί».

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αναφορικά με το κέντρο των Κρηνίδων ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει κάτι. «Θέλουμε μια μερική πεζοδρόμηση συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Αυτό θα βοηθούσε στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων και θα βοηθούσε να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να περπατήσει.

Οι παλαιότεροι μας έλεγαν ότι σε εκείνο το σημείο, στις εποχές τις παλιές, υπήρχε η λεγόμενη “περπατάδα” Ο κόσμος απλά περπατούσε δεξιά και αριστερά. Έβγαιναν τα ζευγάρια με τα παιδιά, και η βόλτα που γινόταν ήταν στο κεντρικό σημείο, εκεί που εμείς στήσαμε την εξέδρα!

Αυτό έφερε αναμνήσεις και αναπολήσεις. Ζητήσαμε λοιπόν να ξεκινήσει η συζήτηση στο πώς θα μπορούσε να καθιερωθεί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες η μερική πεζοδρόμηση και πώς θα μπορούσε να αλλάξει εικόνα το κέντρο των Κρηνίδων. Για αυτό και θα δούμε πώς θα συνεχισθεί και σε πιο κομμάτι θα πάρει σάρκα και οστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΜειώθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η εξεταστική περίοδος στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας