Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατία Οδος Α.Ε», Κων/ντίνο Κουτσούκο, συναντήθηκε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Πασχαλίδης, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση για προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νομό Καβάλας. 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Lobby 101,8 το πρωί της Τετάρτης, όπου  αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατασκευής των πλευρικών διοδίων της Άσπρης Άμμου, που από τον Μάϊο του 2019 έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και στους εμπόρους της ανατολικής πλευράς της πόλης, λόγω της κλεισίματος της εισόδου, αλλά και για το θέμα της πεσμένης γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο που αφού πέρασε ήδη ένας χρόνος από κατάρρευση τμήματός της, όπως όλα δείχνουν χρειάζεται ακόμη ένα χρόνος για τις μελέτες. 

Σκέψεις για μεταφορά διοδίων κοντά τούνελ Καβάλας και κατάργηση των πλευρικών στα Άσπρη Άμμο 

“Εδώ και πολύ καιρό διαμαρτύρομαι στην “Εγνατία Οδό ΑΕ” διότι τα πλευρικά διόδια δεν τελειώνουν, εφόσον ο εργολάβος έχει ζητήσει δύο παρατάσεις” τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Ωστόσο η είδηση που προκύπτει είναι ότι υπάρχει η σκέψη για τοποθέτηση μετωπικών διοδίων κοντά στο τούνελ της Καβάλας και αν γίνει αυτό θα καταργηθούν τα πλευρικά και ο δρόμος μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία: “Ζήτησαν μία εβδομάδα διορία μέχρι να σκεφτούν αν θα κάνουν σε άλλο σημείο τα διόδια ή να γίνουν τα πλευρικά. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε” είπαν στον βουλευτή Καβάλας οι άνθρωποι της “Εγνατία Οδός ΑΕ” με τον κ. Πασχαλίδη να τονίζει επίσης πως: “Αν αποφασιστεί να γίνουν τα πλευρικά, πριν από τα Χριστούγεννα θα έχουν τελειώσει”.

 

Κατά την συνάντηση που είχε ο Γιάννης Πασχαλίδης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, του υποσχέθηκε ότι και τα όποια προβλήματα ασφαλτόστρωσης που υπάρχουν στην Εγνατία Οδό θα επισκευαστούν γρήγορα. 

Σε ένα χρόνο η μελέτη για την πεσμένη γέφυρα 

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τον βουλευτής Καβάλας ότι έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ όσον αφορά την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή της πεσμένης γέφυρας στο Παλιό Νοσοκομείο, η οποία θα είναι έτοιμη μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους. 

Σήμανση σε Γαληψό και Μουσθένη 

Ο κ. Πασχαλίδης ακόμα επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης σήμανσης στις εξόδους Γαληψού και Μουσθένης, ζητώντας από τον κ. Κουτσούκο τη συνδρομή της «Εγνατία Οδος Α.Ε», ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα, που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά.

Δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση των εργασιών

Επίσης για το θέμα των πλευρικών διοδίων και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι οδηγοί, αλλά και τα ζητήματα που θίγουν τους εμπόρους – επαγγελματίες κυρίως της ανατολικής πλευράς της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου 2019 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, ο αντιδήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξης Πολίτης και Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Θόδωρος Χατζηχρήστος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Μετά τη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Σήμερα όλοι οι θεσμικοί φορείς δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας προς την Εγνατία Οδό για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στα πλευρικά διόδια στην ανατολική είσοδο και έξοδο της Καβάλας και στον κόμβο της Γαληψού διότι αφενός μεν οι επαγγελματίες του Νομού της Καβάλας έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά, αφετέρου δε τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας και ταλαιπωρίας των οδηγών και δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ  ΑΕ απαιτώντας την επιτάχυνση των εργασιών, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κατασκευή των εν λόγω διοδίων».

Δέμπας | “Επιδιώκουμε άμεσα συνάντηση με την ΕΓΝΑΤΙΑ”

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας μίλησε για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Lobby 101,8 λέγοντας πως: “Αυτό είναι απαράδεκτο. Επιδιώκουμε μία συνάντηση με την “Εγνατία Οδό ΑΕ” πιθανότατα θα γίνει τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να τελειώσει αυτό το θέμα και εφόσον έχει καθυστέρηση να δώσουν πρόσβαση έστω και προσωρινά σε αυτόν  τον κόμβο, όπως για παράδειγμα και στην Ασπροβάλτα, όπου τα κάθετα διόδια δεν λειτουργούν αλλά ο δρόμος δεν θα αποκοπεί και έχουν δώσει ένα ρεύμα κυκλοφορίας”. 

https://www.facebook.com/www.nownews/videos/942868869432696/

Κώστας Λουκούμης

Προηγούμενο άρθροΌμιλος «Η Καβάλα Μπροστά»: Εκδήλωση με θέμα «Το Πολυτεχνείο: χθες, σήμερα, αύριο»
Επόμενο άρθροΗ πρόταση της Ελληνικής Αυγής για την Καβάλα για το μεταναστευτικό και την δομή φιλοξενίας στο “Ασημακοπούλου