Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί της Καβάλας σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε ότι σταδιακά ο πληθυσμός αποκτά ανοσία είτε τεχνητά είτε με φυσικό τρόπο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε αισιόδοξοι, εγώ ανέκαθεν ήμουν. Σιγά- σιγά τα πράγματα μπαίνουν σε μία σειρά. Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και ήδη έχει εμβολιαστεί ένα ικανό αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού Απέχουμε, βέβαια, παρασάγκας από την επιθυμητή ανοσία της αγέλης, ωστόσο ένα 11%-12% του πληθυσμού της χώρας έχει αποκτήσει ανοσία είτε με φυσικό είτε με τεχνητό τρόπο. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξίας αλλά από μόνο του δεν φτάνει. Ο κορωνοϊός συνεχώς μας ξεπερνά, είναι ένα βήμα πιο μπροστά από εμάς, με τις μεταλλάξεις και την εν γένει συμπεριφορά του, συνεχίζει αν προξενεί μεγάλα προβλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή αφορά κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό μας προκαλεί μία εγρήγορση. Όταν σε μία Περιφερειακή Ενότητα ζουν 5 εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό ευνοεί τη διασπορά.

Εκτιμώ ότι και η θερμοκρασία που ήδη έχει ανέβει και πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, θα έχουμε άλλο ένα όπλο στα χέρια μας για να καταπολεμήσουμε, επιτέλους, αυτόν τον αντίπαλο. Πρέπει να επαναλάβουμε ότι τα μέτρα συνεχίζουμε να τα σεβόμαστε και να τα τηρούμε. Και να πράξουμε ότι μας υπαγορεύει η ατομική μας υπευθυνότητα».

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ

Στη συνέχεια είπε ότι «είναι ένας πολυπλόκαμος γρίφος, άλλωστε αν δεν ήταν δεν θα μιλούσαμε γι’ αυτόν εδώ και 1,5 χρόνο. Εκτιμώ ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του γρίφου, αλλά δυστυχώς όσο πλατειάζουμε ο κόσμος κουράζεται. Δεν μπορεί να τηρήσει το lock down με τον τρόπο που του ζητείται αλλά και πώς να τον αδικήσεις. Εδώ και 1,5 χρόνο έχει κλειστεί στο σπίτι του, κάποιοι έχουν χάσει τις δουλειές του, κάποιοι έχουν χάσει ανθρώπους τους. Είναι ένα πολύ άσχημο χρονικό σημείο που μας βρήκε η πανδημία. Ωστόσο, οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες κι όταν τελειώσει όλο αυτό θα μας βρει πιο δυνατούς. Είμαι αισιόδοξος, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Λίγο προσοχή ακόμη και επιτέλους θα χαμογελάσουμε ξανά».

Προηγούμενο άρθρο«Εμείς είμαστε στα καταστήματά μας, πρόθυμοι να ενημερώσουμε για όλα τον κόσμο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης
Επόμενο άρθροΣτρατιωτική θητεία: Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για 12μηνο – Πότε τίθεται σε ισχύ