Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, κοντά στην κεντρική πλατεία, το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου ΠΝΟΗ. Ο σύλλογος στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει μεταφέρει τη συγκεκριμένη δραστηριότητά του στο ίδιο σημείο του πεζόδρομου, αποχωρώντας από το εμπορικό κέντρο όπου και κατά το παρελθόν φιλοξενήθηκε επί σειρά πολλών ετών η καθιερωμένη δράση προ των Χριστουγέννων και προ του Πάσχα.

Παρά το ότι άλλαξε το σημείο πραγματοποίησης του παζαριού, ωστόσο η ανταπόκριση και η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εξόρμηση του Σαββάτου θα χρησιμοποιηθούν ώστε να ενισχυθούν εννέα παιδιά τα οποία σπουδάζουν εκτός Καβάλας και στηρίζονται οικονομικά από την ΠΝΟΗ, όπως επίσης να ενισχυθεί ένα ακόμη νεαρό άτομο που σπουδάζει και προέρχεται από την Παιδόπολη Καβάλας.

Ο μεγάλος πάγκος με τα χειροποίητα προϊόντα ήταν γεμάτος αλλά λόγω της προτίμησης και των αγορών του κόσμου, σταδιακά άδειαζε. Εκεί διατίθονταν προϊόντα ραπτικής, γούρια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, τσουρέκια, στεφάνια και όλα χειροποίητα.

Αύριο Τρίτη ο σύλλογος ΠΝΟΗ θα εκδηλώσει τη βασική και φιλανθρωπική του πρωτοβουλία για την περίοδο των εορτών μοιράζοντας τρόφιμα σε 120 οικογένειες που συστηματικά υποστηρίζει. Οι πενήντα από αυτές τις οικογένειες με τα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα παραλάβουν και πενήντα πακέτα του πολυκαταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος με είδη καθαριότητας και πρώτης ανάγκης, καθώς και τρόφιμα.

Το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για το σύλλογο ΠΝΟΗ αφού η κρίση συνεχίστηκε, ωστόσο με τη στήριξη κυρίως των ανώνυμων Καβαλιωτών τα κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Προηγούμενο άρθρο13η παράταση στο έργο της Μεγάλης Λέσχης
Επόμενο άρθροΛάθος του ΤΑΙΠΕΔ η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Φίλιππος Β’ «πακέτο» με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης