Σημαντική χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μετά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας.

Αύριο ήδη από τις πρωινές ώρες οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει επικρατήσει πλήρης νεφοκάλυψη. Ταυτόχρονα, μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση.

Τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο (χιονοπτώσεις αρχικά άνω των 400-600μ. κατά μέσο όρο).
Ωστόσο, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν σταδιακά κι έτσι καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα (μετά τις 22:00-23:00 περίπου) όπου παρατηρείται η εκδήλωση τοπικών και ασθενών φαινομένων θα είναι υπό την μορφή τοπικών και ασθενών χιονοπτώσεων και σε πεδινές περιοχές.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται νοτιότερα-νοτιανατολικότερα (κυρίως στην Θάσο) και να αποκτούν ακόμα πιο τοπικό χαρακτήρα μέχρι και να σταματήσουν τελείως το ξημέρωμα.

Σε γενικές γραμμές τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του νομού και σε περιοχές γύρω από το ορεινό σύμπλεγμα Βουνοχωρίου – Λεκάνης και σε περιοχές γύρω από αυτό.

Μέσα στο Σάββατο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ οι νεφώσεις θα παραμείνουν τοπικά αυξημένες (μικρή πιθανότητα για νιφαδοπτώσεις μέσα στην μέρα στο νησί της Θάσου).

Ο ισχυρός παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης εβδομάδας με την πτώση της θερμοκρασίας να συνεχίζεται την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα με πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα, ωστόσο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες μέρες σχετικά με αυτή την εξέλιξη.

Ταυτόχρονα μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr όπου θα δίνουμε όποτε κριθεί αναγκαίο κάποιες διευκρινίσεις με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Πηγή:www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 3 ρίχτερ στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ μετά την θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας για την ανακοπή του πλειστηριασμού του κτιρίου