Σε φάση προγραμματισμού βρίσκεται η διοργάνωση του Φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Άλκης Ζοπόγλου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι από τις 8 Ιουλίου θα ξεκινήσουν με 24 συναυλίες στην Παναγία.

Όπως ανέφερε αρχικά “Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από πέρσι. Αφενός κάτι έκανε το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επίσης σε σχέση με πέρσι το άγνωστο δεν είναι πια τόσο άγνωστο και πλέον η ψυχολογία των ανθρώπων για αυτό έχει λιγάκι ηρεμήσει. Γενικά τα πράγματα έχουν εξομαλυνθεί οπότε θα δούμε τα θέματα της υγείας και έτσι είμαστε και λίγο πιο καλά προετοιμασμένοι.

Φέτος δηλαδή νομίζω ότι είμαστε λίγο πιο καλά σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα. Με βάση αυτή την λογική έχουμε στήσει το Φεστιβάλ με τον σχεδιασμό που είχαμε ήδη από πέρσι και δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε παρά μόνο σε ποσοστό 10 – 15% και προχωράμε ώστε να υλοποιήσουμε τις δράσεις σε ό,τι βαθμό μας επιτρέψουν οι συνθήκες όπως εκείνη την περίοδο θα ισχύσουν από τις ανακοινώσεις του επίσημου ελληνικού κράτους”.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι “θα ξεκινήσουμε να κάνουμε την πρώτη περίοδο που έχουμε ονομάσει COSMO HOME με εκδηλώσεις στις γειτονιές και στις αυλές των σπιτιών στην χερσόνησο της Παναγίας.

Εκεί θα φιλοξενηθούν 24 συναυλίες σε έξι συνεχόμενες Πέμπτες από 8 Ιουλίου μέχρι και 12 Αυγούστου. Μετά θα προχωρήσουμε στο Cosmo Word με 4 συνεχόμενες ημέρες αφιερωμένες στη μουσική όλου του κόσμου. Θα έχουμε μια πανσπερμία από εκδηλώσεις και θα έχουμε και την εκδήλωση στην Πλατεία του Καπνεργάτη στην Δημοτική Καπναποθήκη. Θα γίνουν πολλές δράσεις όμως, θα έχουμε ροή της κίνησης σε όλη την παραλία με κατάληξη στην χερσόνησο της Παναγίας που έχει έναν εμβληματικό χαρακτήρα για την πόλη μας και είναι άλλωστε και το σημείο αναφοράς για όλους τους ανθρώπους που την επισκέπτονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Τέλος ανέφερε πως «Και η τελευταία περίοδος αν όλα πάνε καλά, θα είναι η τελευταία φάση με την κλασσική μουσική στο στόχαστρο. Θα φιλοξενήσουμε τις Ημέρες Παπαϊώαννου με ένα Σαββατοκύριακο όλο αφιερωμένο στον καβαλιώτη συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου και από εκεί και πέρα θα έχουμε διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με την κλασσική μουσική όπου θα κλείσει αυτό το μεγάλο COSMOPOLIS με ένα μεγάλο γεγονός που έχουμε προγραμματίσει με την σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου, παγκόσμιας φήμης καλλιτέχνη. ‘Έχουμε προγραμματίσει να φιλοξενήσουμε την Cosmo classical Youth Orchestra μια ορχήστρα που θα απαρτίζεται από 40 – 50 νέους μουσικούς από όλη την Ευρώπη με όπερα του Μότσαρτ”. Ο κ. Ζοπόγλου ολοκλήρωσε ευχόμενος φέτος η πανδημία να αφήσει άπαντες να κάνουν αυτό που πρέπει και ο κόσμος να μείνει ευχαριστημένος.

Προηγούμενο άρθροΈνταξη του έργου του Δήμου Θάσου “Κατασκευή πεζοδρομίων στη Σκάλα Πανάγιας Κοινότητας Παναγίας” στο Πράσινο Ταμείο
Επόμενο άρθροΌχι στις επιπλέον Κυριακές λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας