Τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους, από την Δευτέρα 18/5 με τους μαθητές να κάθονται στα θρανία με απόσταση 1,5 μέτρου, με αντισηπτικά στις αίθουσες, προαιρετική χρήση μάσκας, ξεχωριστά διαλείμματα και δεκαπέντε άτομα τον μέγιστο αριθμό σε κάθε αίθουσα.

Στην Καβάλα, περισσότεροι από το 70% των μαθητών επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα (Α,Β Λυκείο και γυμνάσιο). Όπως είπε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς στο  ραδιόφωνο του Lobby 101.8 η πρώτη εικόνα ήταν θετική. “Έχουμε ένα πολύ καλό ποσοστό της παρουσίας των μαθητών. Τα σχολεία ήταν πανέτοιμα. Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί ήταν ενημερωμένοι. Ωριμότητα και σοβαρότητα επέδειξαν και οι μαθητές. Τήρησαν τα μέτρα. Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης. Και οι δήμοι ακόμα με δικούς τους πόρους φρόντισαν να υπάρχει επάρκεια σε απολυμαντικά”.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως σε όλα τα σχολεία υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος και επιμορφωμένοι σχετικά καθηγητές ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ένα τυχόν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊου στους μαθητές. “Αν συμβεί οτιδήποτε στις πρώτες φάσεις και μέχρι να επιληφθεί το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ να μεταφέρουν τον μαθητή ή τον εκπαιδευτικό σε αυτόν τον απομονωμένο χώρο για να λάβει την φροντίδα μακριά από τους υπολοίπους”.

Επίσης ο κ. Βαγενάς χαρακτήρισε την επιστροφή των μαθητών ως μία πρόβα τζενεράλε ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στο θέμα των καμερών στις σχολικές αίθουσες. “Υπάρχουν επιχειρήματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και από τις δύο πλευρές. Το υπουργείο φρόντισε ώστε να θωρακιστεί το κρίσιμο της πλατφόρμας”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαγενάς.

Ακούστε όσα δήλωσε ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς στο Lobby 101.8 από το  1.05.56

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους αυτοαπασχολούμενους που δεν το έλαβαν ακόμα
Επόμενο άρθροΣύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) Δήμου Θάσου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών έτους 2020