%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%8c-800x445

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι οι εργασίες στο δρόμο του Παληού όπου κατασκευάστηκε το τοιχίο αντιστήριξης στο δρόμο στο ύψος «Γλάστρες» και έγινε και η τσιμεντόστρωση του δρόμου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουλκίδη Δημοσθένη αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τουλκίδης σημείωσε πως «το δύσκολο έχει περάσει. Αυτή τη στιγμή είμαστε πια σε χρονοδιάγραμμα κατασκευής σε πράγματα τα οποία δεν έχουν κάποια άλλη επικινδυνότητα ή δυσκολία. Είναι τυπικές εργασίες τις οποίες πολύ καλά ξέρουν οι εργολάβοι να χειρίζονται. Μάλιστα θα ήμασταν έτοιμοι και πιο νωρίς, απλά εφόσον φτάσαμε πια σε αυτό το σημείο, αφού φάγαμε το βόδι που λέει και ο ελληνικός λαός, ας περιμένουμε λίγο και για την ουρά. Γιατί για να έχει αυτός ο δρόμος 100% τη σταθερότητά του χρειάζεται και κάποιες μέρες παραπάνω τις οποίες θα τις δώσουμε εδώ που φτάσαμε έτσι ώστε να είμαστε 100% σίγουροι. Θα μπορούσε να δοθεί ο δρόμος ακόμα και χθες. Αλλά έστω και στην πολύ μικρή πιθανότητα αν περάσει ένα μεγάλο φορτηγό να δημιουργήσει ρωγμές ή προβλήματα, εδώ πια που φτάσαμε γιατί να το ριψοκινδυνεύσουμε έστω και σε αυτήν την ελάχιστη πιθανότητα».

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Συμπλήρωσε πως «οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα και ουσιαστικά όπως είπαμε στη μία του μηνός πρέπει να δώσουμε τρεις τέσσερις μέρες την άλλη βδομάδα για να αποκτήσουμε το 100% της σταθερότητας και σκληρότητας του οδοστρώματος και του τοιχίου. Η ταλαιπωρία λοιπόν κάπου εδώ τελειώνει. Το τοιχίο θέλει κάποιους χρόνους που στην πραγματικότητα είναι 25 μέρες για να αποκτήσει το 100% του δηλαδή να στεγνώσει 100% το τσιμέντο. Ήδη τις μειώσαμε αυτές τις μέρες αλλά καλό είναι να μην τις μειώσουμε άλλο ίσως. Αφού αυτή τη στιγμή φτάσαμε εδώ που φτάσαμε νομίζω ότι οι τέσσερις μέρες ακόμα ας περιμένουν για να είμαστε πια στο 100%. Ήταν ένα δύσκολο έργο, δεν ήταν απλά ένας δρόμος που κάτι έπαθε, ήταν ένας δρόμος που έφυγε μαζί με το βουνό. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως τέλος καλό όλα καλά. Θα ευχαριστήσω και πάλι δημόσια και τους κατοίκους του Παληού που κρατήσανε τα νεύρα τους όσο μπορούσαν και αυτοί μαζεμένα.  Βέβαια να ευχαριστήσω και το ΚΤΕΛ που έκανε μια προσπάθεια να μεταφέρει τον κόσμο πηγαίνοντας από πάνω από την Εγνατία προσπαθώντας να ικανοποιήσει το επιβατικό κοινό. Νομίζω ότι κάπου εδώ τελειώνει το θέμα με το Παληό και πάμε για άλλα, που έχουμε πολλά. Έχουμε τώρα τα αρδευτικά του κάμπου».

Προηγούμενο άρθρο5ο καλοκαιρινό γλέντι από τον πολιτιστικό σύλλογο Ποταμουδίων
Επόμενο άρθρο“Στα υψη” ο υδραργυρος | “Ξεχυθηκαν” στις παραλίες οι πολίτες της Καβάλας