Παραμένουν στα 3 τα καθημερινά δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε ότι εντός των ημερών αναμένεται να αυξηθούν τα δρομολόγια.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιρού αλλά τα δρομολόγια παραμένουν τρία στην γραμμή Καβάλας –Πρίνου. Οι πληροφορίες λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αύξηση των δρομολογίων κατά ένα ή και περισσότερα μια και η κίνηση είναι μεγάλη. Τα τρία δρομολόγια δεν επαρκούν. Να σκεφτείτε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαμε τουλάχιστον 5 και 6 δρομολόγια σε αυτή την περίοδο.

Τουριστικά τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα. Γυρίζω στο νησί, είχαμε και γιορτή στο νησί και είδα αρκετή κίνηση. Εκπλήσσομαι ειλικρινά και στηριζόμαστε βέβαια φέτος στον οδικό τουρισμό και στους Βαλκάνιους,. Βλέπω ορδές αυτοκινήτων με ρουμάνικες πινακίδες και βλέπω και τα μαγαζιά ότι δουλεύουν ικανοποιητικά.

Βέβαια δεν μιλάμε για περίοδο 2019 αλλά το νησί πάει καλά”.

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Σε ό,τι αφορά τα τεστ στις μεταφορές ο ίδιος σχολίασε ότι “Εδώ γίνονται έλεγχοι με το Λιμεναρχείο. Από εκεί έμαθα ότι για τις ηλικίες 12-17 θέλει σελφ τεστ και για τους ενήλικες θέλουμε μοριακό τεστ ή rapid τεστ ή θα πρέπει να είναι οι ενήλικες εμβολιασμένοι.

Βέβαια έλεγχοι γίνονται εξονυχιστικοί και δεν μπορεί να περάσει κάποιος χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μια και ο ιός ελλοχεύει και η νέα μετάλλαξη που είναι επιθετική θέλει προσοχή. Βλέπω όμως ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα και μάλιστα στη γιορτή στις Μαριές αν και ήμασταν έξω, όλοι φορούσαν μάσκες. Και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάσκα είναι απαραίτητη. Μέχρι να απαλλαγούμε από την πανδημία και αυτό είναι πια θέμα χρόνου με τους εμβολιασμούς που θα πρέπει να γίνουν, όλοι πρέπει να προσέχουμε”.

Προηγούμενο άρθροΆγνωστοι χαράσσουν τα δέντρα στην περιμετρική οδό Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπενδυτικό ενδιαφέρον από Καβαλιώτες για το κτήριο του Διόνυσου στον Άγιο Σίλα