Επί 2 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «βοήθεια στο Σπίτι» με ευθύνη της Πολιτείας. Η εκπρόσωπος του σωματείου κ. Κοκοτζή δήλωσε πως τηρούν στάση αναμονής.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι εδώ και δύο μήνες παραμένουμε απλήρωτοι. Το πρόγραμμα βέβαια λειτουργεί κανονικά παρά την πανδημία.

Είμαστε από τους λίγους εργαζομένους που είμαστε στην πρώτη γραμμή και εξυπηρετούν τους ωφελούμενους αλλά και τους μη ωφελούμενους πια μια και είναι το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ PLUS πλέον. Όπως πάντα στην Ελλάδα όλα αντί να ψηφισθούν πριν ψηφίζονται στο μετά, στο και πέντε δηλαδή και όχι καν στο παρά πέντε.

Έτσι άργησε να ανανεωθεί η σύμβασή μας που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και ψηφίσθηκε στη Βουλή η ανανέωση μας στις 27 Οκτωβρίου. Οπότε όλο αυτό έφερε μια καθυστέρηση στην χρηματοδότηση και έτσι δεν καταφέραμε να πληρωθούμε.

Αυτό όλο μέχρι και την Παρασκευή όμως δεν ήταν ευθύνη του Δήμου Καβάλας. Τώρα πια, που πήγε η εντολή και η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου στην ΕΤΑΑ αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση, από τώρα και ύστερα πλέον περιμένουμε και εμείς να δούμε την αντίδραση του Δήμου Καβάλας”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με την καθημερινότητα τόνισε ότι “Στην προηγούμενη πανδημία και εμείς κινηθήκαμε σε κάτι καινούριο οπότε και εμείς αρχίσαμε να μαθαίνουμε να λειτουργούμε. Πλέον επειδή υπάρχει η εμπειρία της προηγούμενης καραντίνας και της προηγούμενης επιφυλακής που είχαμε, πλέον τα πράγματα είναι λίγο πιο ομαλά.

Υπάρχει περισσότερη οργάνωση. Εμείς εξυπηρετούμε και τους στάνταρ ωφελούμενους ενώ βοηθάμε και άλλους, Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να θέλουν μόνο μια φορά βοήθεια ή μπορεί να θέλουν δύο ή τρεις φορές.

Εμείς απλά επειδή στις 4 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της έφεσης και επειδή δεν έχει κατατεθεί η απόφαση της ανάκλησης της έφεσης ελπίζουμε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί. Ο Δήμος Καβάλας και το Νομικό Πρόσωπο πήρε απόφαση ανάκλησης αλλά επειδή δεν κατατέθηκε αυτό στις 4 Δεκεμβρίου θα έχουμε την εκδίκαση εκτός και αν αλλάξει κάτι”.

Προηγούμενο άρθροΟΕΒΕ Καβάλας: Άδικη μεταχείριση των επαγγελματιών που ενισχύθηκαν με τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής 1,2,3 σε σχέση με το 4
Επόμενο άρθροΑγιος Ανδρέας: Ενα χωριό στο Παγγαίο με τη δική του ιστορία – Πώς βγήκε το όνομά του