Σε σειρά έργων προχώρησε η ΔΕΥΑΚ αρχικά σε Λεύκη, Χαλκερό και Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης υπογράμμισε ότι προέβησαν σε διακοπή υδροδότησης για το έργο του ελέγχου των διαρροών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πρέπει να αποκτήσουμε μία σύγχρονη ΔΕΥΑ και έναν σύγχρονο δήμο. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η διακοπή υδροδότησης σε Νέα Καρβάλη, Χαλκερό, Λεύκη και Άσπρη Άμμο, καθώς και στο Περιγιάλι. Θα μπει ένα παροχόμετρο στην Άσπρη Άμμο που θα μετρά τις παροχές που θα πηγαίνουν προς Άσπρη Άμμο, Νέα Καρβάλη και Χαλκερό ώστε να ελέγχουμε τις διαρροές. Το συνολικό κόστος του έργου που τρέχει είναι 1,5 εκ ευρώ. Θα μπουν επίσης μειωτές πίεσης, ρυθμιστές παροχής σε 11 σημεία της Καβάλας, τρεις στην περιοχή του Παληού, 5 στους Φιλίππους, για να ελέγχουμε τηλεμετρικά 24 ώρες το 24ωρο τις διαρροές που υπάρχουν και να παρεμβαίνουμε πιο άμεσα.

Με την ευκαιρία της διακοπής θα αντικατασταθούν βάνες στο Περιγιάλι που δεν λειτουργούν ώστε σε περίπτωση βλάβης να κόβουμε μεγάλο τμήμα της περιοχής και να μην υπάρχει μεγάλη όχληση στον κόσμο. Το ίδιο θα γίνει και στο βανοστάσιο της Καρβάλης που οι βάνες είναι 50 ετών και πλέον. Φροντίσαμε να γεμίσουμε τις δεξαμενές στους οικισμούς ώστε να μην γίνει αντιληπτό, αν είναι δυνατόν, από τους πολίτες και μείνουν από νερό.

Το ίδιο θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα στην πόλη της Καβάλας που θα μπουν 11 τοπικοί σταθμοί ελέγχου. Λίγη υπομονή ακόμη, να ξέρουν οι πολίτες ότι γίνεται για το καλό τους. Να πάμε μπροστά και να πιάσουμε κάποτε τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «προχθές καθυστέρησε λιγάκι η διαδικασία στη Νεάπολη διότι πετύχαμε τεχνικές δυσκολίες και ζητήματα που έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστούν. Καθαρίσαμε κι απολυμάναμε και τη δεξαμενή κι αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και στην πόλη. Επίσης καθαρίσαμε έναν αγωγό λυμάτων των Καρνάγιο που είχε φράξει εντελώς από τους νοτιάδες. Μπήκε άνθρωπος μέσα στον αγωγό για να βγάλει τις μεγάλες πέτρες. Εκεί θα γίνει μια παρέμβαση στο Α5 τώρα που ο κόσμος δεν κάνει μπάνιο και δεν υπάρχει πολύς τουρισμός αυτήν τη στιγμή για να γίνονται καταναλώσεις. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι το καλοκαίρι. Συνεχίζουμε να κάνουμε παρεμβάσεις για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και παροχής υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες».

Προηγούμενο άρθροΧρειάζονται αποφάσεις τώρα, όπως δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Σωτήρης Παπαδόπουλος για την παράταξη «Ανάσα»
Επόμενο άρθροΠαραλήρημα Ερντογάν: Απειλεί να ανοίξει τα ελληνοτουρκικά σύνορα