Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Δομή Ασημακοπούλου για τους πρόσφυγες. Ο Διοικητής της κ. Δημήτρης Ρέμμος δήλωσε πως ήδη έχει εμβολιαστεί το 99% των ατόμων.

Ο κ. Ρέμμος σημείωσε πως “Προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού των ενηλίκων και μάλιστα πετύχαμε 99% εμβολιασμούς μαζί με αυτούς που νόσησαν. Οι ενήλικες 18 και άνω έχουν κάλυψη σχεδόν 99%.

Σχεδόν όλοι είναι εμβολιασμένοι. Και τώρα αρχίσαμε να εμβολιάζουμε αυτούς που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Ο εμβολιασμός θα γίνει στο νοσοκομείο και εξάλλου τα ραντεβού κλείνονται όπως με όλο τον κόσμο.

Οι εργαζόμενοι στη δομή είναι εργαζόμενοι και αφορούν σε εργολάβο της δομής. Τώρα όλοι τους έχουν λάβει ενημέρωση ότι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και με δική τους ευθύνη, αν δεν το κάνουν θα έχουν τις συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ έχουν ευθύνη οι εταιρείες για αυτούς. Δεν έχει βγει κάποια οδηγία τι θα γίνει αν δεν κάνουν το εμβόλιο. Εγώ ενημέρωσα τους πάντες σε όλες τις γλώσσες που κυκλοφορούν μέσα στο καμπ.

Πληροφόρηση έκανα, επιβολή δεν μπορώ να κάνω. Ό,τι πει ο νόμος θα εφαρμοσθεί”.

ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Όσο για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες επειδή υπάρχει ένα έλλειμμα για αγροτικές εργασίες αρκετοί καλύπτουν τις κενές θέσεις. “Στο χέρι μας όμως είναι να έχουμε εξαγωγικές επιχειρήσεις και να έχουμε και κόσμο προς εργασία.

Θα αναφέρω για παράδειγμα τα λατομεία όπου εκεί οι εργαζόμενοι είναι ηλικίας 52 ετών μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι.

Στην αγορά εργασίας υπάρχουν προβλήματα και πολλοί εργάζονται σε διάφορες δουλειές. Η δομή της Καβάλας σε ποσοστό 70% επί των 700 είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Θα πάρουν διαβατήρια και ταυτότητες και οι περισσότεροι θ α φύγουν στη Γερμανία. Όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνουν οικονομική βοήθεια και μπορούν να εργασθούν οι άνθρωποι. Αν βρουν καλές δουλειές μπορούν να μείνουν εδώ. Οι γυναίκες τους όλες θέλουν να πάνε στη Γερμανία και οι άνδρες πάνε να ικανοποιήσουν αυτό το όνειρο τους για το οποίο βέβαια εξήγηση δεν έχω” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται τα τέστ για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΙκανοποιητική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας