Σε ποσοστό 95% εκτελούνται τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας στον Νομό παρά τον παγετό και την κακοκαιρία. Ο πρόεδρός του κ. Κώστας Πανταζής  εξήγησε ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) αν και έχει πολύ παγωνιά, το 95% των δρομολογίων εκτελούνται κανονικά. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε κάποια μικροπροβλήματα αλλά νομίζω ότι πήγαμε καλά. Εξυπηρετήσαμε τον κόσμο, που πρώτος στόχος μας ήταν η ασφάλεια. Νομίζω ότι και σ’ αυτό ανταποκριθήκαμε».

Σε ό,τι αφορά τα πιο δύσκολα σημεία είπε ότι «έχει κάποια κομμάτια στη Νικήσιανη. Απλώς πηγαίνουμε μέχρι ένα σημείο. Πηγαίνουμε ως το χωριό και δεν ανεβαίνουμε επάνω. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε εκεί γιατί δεν έχουν καθαριστεί κάποια σημεία. Υπάρχουν και κάποια άλλα χωριά, στη Λεκάνη, στο Λυκόστομο που φτάνουμε ως ένα σημείο. Κάνουμε το 95% των δρομολογίων απλώς σε κάποια σημεία δεν πάμε γιατί δεν μπορεί το λεωφορείο να γυρίσει. Έχει πάγο».

ΧΙΟΝΟΛΑΣΤΙΧΑ

Στο ερώτημα αν τα λεωφορεία μπορούν να βάλουν αλυσίδες απάντησε  «Τα λεωφορεία μπορούν να βάλουν αλυσίδες αλλά αυτήν τη στιγμή η αλυσίδα στον πάγο δεν κάνει τίποτα. Τα λεωφορεία μας διαθέτουν και χιονολάστιχα, που τα βάζουμε το χειμώνα και δεν είναι τόσο αναγκαίες οι αλυσίδες. Θα τις χρειαστούμε μόνο σε κάποια στιγμή που το όχημα δεν θα μπορεί να ξεκινήσει μια πολύ δύσκολη ανάβαση. Η εμπειρία μας λέει ότι στα τόσα χρόνια βάζουμε αλυσίδες αλλά πολύ δύσκολα. Κι έτσι όπως είναι αυτήν τη στιγμή, στον πάγο επάνω δεν κάνει τίποτα. Στον πάγο θέλει πολλή προσοχή από τους οδηγούς. Οι οδηγοί μας είναι έμπειροι και πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε. Είναι δύσκολη η δουλειά μας και μεγάλη η ευθύνη μας».

Για το θέμα των καυσίμων είπε ότι «αυτές τις μέρες ήταν για μας μεγάλο πλήγμα. Διότι τα δρομολόγια γίνονται αλλά η πληρότητα δεν είναι ούτε στο 5%. Στα χωριά που πηγαίνουμε δεν έχει 5-6 άτομα στο λεωφορείο. Σήμερα (σ.σ. χθες) το λεωφορείο των 6πμ για τη Θεσσαλονίκη είχε 3 άτομα. Και στα τοπικά είναι ακόμη χειρότερα. Αλλά προσπαθούμε να κάνουμε συγκοινωνία ώστε να μην αφήσουμε τον κόσμο. Ακόμη κι ένα άτομο στη στάση δεν κάνει να κάθεται στην παγωνιά. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε». Για το δρομολόγιο Καβάλας- Θεσσαλονίκης είπε ότι «γίνεται κανονικά κάθε μία ώρα. Τις πρώτες δύο μέρες είχαμε κάποια θεματάκια, που πάλι γινόντουσαν αλλά λίγο πιο αραιωμένα».

Προηγούμενο άρθροΠράσινο φως από το ΣτΕ για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Επόμενο άρθροΟ Παναγιώτης Γιαννάκης για φιλανθρωπικό σκοπό στη Χρυσούπολη