Διαρκώς μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως οι εμβολιασμοί απέδωσαν καρπούς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα μειώνονται σε καθημερινή βάση. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύουμε ελάχιστους πλέον, συγκεκριμένα 7 ασθενείς από τις δύο περιφερειακές ενότητες, δηλαδή 3 από το νομό Καβάλας και 4 από το νομό Δράμας. Τα νούμερα είναι αρκετά καλά. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο δεκαήμερο ίσως να μην νοσηλεύουμε και κανέναν. Από τη 1 μέχρι τις 11 του μήνα έχουμε μόνο 3 εισαγωγές. Αυτό μας χαροποιεί και μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Φυσικά, θα πρέπει για να διατηρηθούν αυτά τα καλά νούμερα να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα πρωτόκολλα. Άνοιξαν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες αλλά οι οδηγίες πάντα πρέπει να τηρούνται.

Ένα δεύτερο και πιο ουσιαστικό είναι ότι θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιαστούν, ώστε να απλωθεί το δίχτυ προστασίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερα νούμερα. Οι ειδικοί λοιμοξιολόγοι μας λένε ότι πρέπει να φτάσουμε το 70%-80% εμβολιασμένων στο σύνολο του πληθυσμού.

Σε καθημερινή βάση τα νούμερα των εμβολιασμών στον νομό Καβάλας είναι αρκετά ικανοποιητικά, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Σχεδόν όλες οι ηλικιακές ομάδες έχουν ανοίξει. Αυτοί που έχουν το δικαίωμα, να μπουν στην πλατφόρμα να πάρουν σειρά προτεραιότητας και να εμβολιαστούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί με τους εμβολιασμούς κι έτσι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι γεγονός πως οι εμβολιασμοί αποδίδουν καρπούς. Γι’ αυτό και οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι λίγοι. Όσοι νοσηλεύονται το τελευταίο διάστημα δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό κάτι λέει. Γι’ αυτό προτρέπω τον κόσμο, όσοι έχουν το δικαίωμα, να κάνουν το εμβόλιο».

Προηγούμενο άρθροΜέχρι τις 19 Ιουνίου θα συνεχίσουν και τα φαρμακεία της Καβάλας να χορηγούν δωρεάν self test
Επόμενο άρθροEuro 2020: Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία – Προκλητικά κασκόλ από τους γείτονες