Οριστικοποιήθηκε η επόμενη εκδήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Καβάλας κ. Θόδωρου Μουριάδη. Θα γίνει πριν τις γιορτές, θα περιλαμβάνει παρουσίαση πολλών υποψηφίων του συνδυασμού. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί το σήμα του συνδυασμού, ο οποίος σύντομα θα έχει παρουσία και στο διαδίκτυο. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια Μουριάδη επηρεάστηκε από τις προεκλογικές εκδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας (Β. Παππά, Δ. Τσανάκα). Αν και υπήρχε η επιλογή η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει μετά τις γιορτές, τελικά θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα. «Θα παρουσιαστούν πολλοί υποψήφιοι» λένε με νόημα συνεργάτες του κ. Μουριάδη. Ονόματα δεν διαρρέουν. Ούτε φαίνεται ότι θα γίνουν εύκολα γνωστά. Η μυστικότητα (και άλλων υποψήφιων δημάρχων) είναι βασικό χαρακτηριστικό της προσπάθειας Μουριάδη ειδικά για την περίοδο που διανύουμε.

Την Παρασκευή το απόγευμα ο κ. Μουριάδης ήταν στη Νέα Καρβάλη σε μια ικανοποιητική συνάντηση με ανθρώπους του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μουριάδης α) εξασφάλισε θετικές απαντήσεις από πρόσωπα με τα οποία συζητούσε καιρό. Δέχθηκαν να ενταχθούν στην προσπάθεια του β) δυνάμωσε στους υποψηφίους του στον πρώην Δήμο Φιλίππων γ) «άνοιξε» δίαυλο επικοινωνίας με παλαιά στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Κάποια ζητούσαν να πάρει στήριξη από το ΚΙΝΑΛΛ για να εκδηλώσουν δημόσια τη στήριξη προς το πρόσωπο του. Άλλα απέφευγαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην προεκλογική περίοδο. Και οι δύο κατηγορίες παλαιών στελεχών είναι πλέον πρόθυμες να στηρίξουν τον κ. Μουριάδη. Αυτό άρχισε και γίνεται καθημερινά. Υπάρχει μια συνεργασία που καθιερώθηκε κι αφορά «λεπτομέρειες» της προεκλογικής προσπάθειας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ανδρέα Γράσσου. Φέρεται να συνάντησε τυχαία τον κ. Μουριάδη, προς τον οποίο δήλωσε στήριξη εφόσον (τις προηγούμενες ημέρες) το ΚΙΝΑΛΛ στην Καβάλα έκρινε θετικά την υποψηφιότητα του.

Ο κ. Μουριάδης διατηρεί άριστες σχέσεις με τους περισσότερους συνυποψηφίους του, σημείο στο οποίο φαίνεται ότι θα επιμείνει. Αποφεύγει τις καταγγελίες και τους αφορισμούς, αποδέχεται το διάλογο με τους πάντες στο γνωστό δικό του κλίμα και στυλ. Η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία προτιμά τη μεθοδική δουλειά, είναι κάτι που ισχύει. Θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το προσεχές διάστημα. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να συνηθίσουμε από την πλευρά του μια άλλη τακτική, η οποία δεν έχει σχέση με κλασσικές παραδοσιακές προεκλογικές προσπάθειες και μεθόδους. Αρχικά αυτό θεωρήθηκε πρόβλημα και κουσούρι, τελευταία ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά.

Αλλαγές στον Κλεισθένη;

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Γιώργος Φιλόσογλου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στον Κλεισθένη. Οι οποίες όπως τόνισε θα επηρεάσουν τις εκλογές του Μάη. Σύμφωνα με τον κ. Φιλόσογλου οι αλλαγές μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από 53 σε 60 ή και περισσότερους. Ίσως αλλάξει η εκλογή τοπικού συμβουλίου ώστε να συνδεθεί περισσότερο με τους υποψήφιους δημάρχους.

Προηγούμενο άρθρο120.000 ευρώ τα έξοδα του Δήμου Καβάλας για τις γιορτές των Χριστουγέννων!!!!
Επόμενο άρθροΤο φυσικό αέριο έρχεται στην Καβάλα αρχικά για Περιγιάλι- ΤΕΙ- Νοσοκομείο