Συνοπτική ενημέρωση πραγματοποίησε απόψε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, αναφορικά με τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις. Αναφερόμενος στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, σημείωσε ότι πλημμύρισαν χωράφια υπόγεια σπιτιών, επιχειρήσεις, ενώ διαλύθηκαν χαλικόδρομοι ορεινών περιοχών. Επίσης, ο δρόμος προς την Αγία Παρασκευή Καβάλας υποχώρησε στο σημείο του τοιχίου το οποίο θα αποκατασταθεί. Ο κύριος Μουριάδης έκανε γνωστό ότι από την πλευρά του δήμου της Καβάλας, άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις με μηχανήματα καθώς καθαρίστηκαν ρέματα, φρεάτια και ζήτησαν από την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παραδέχθηκε, δε, ότι οι υποδομές του δήμου Καβάλας έχουν «γεράσει» και πρέπει να τις ανανεώσουν, τονίζοντας ότι τα φρεάτια κάθε χρόνο πρέπει να καθαρίζονται και θα πρέπει να αγοράσουν νέα μηχανήματα για να τα καθαρίζουν. Σε ό,τι αφορά το τοιχίο της Αγίας Παρασκευής, σημείωσε ότι ήδη ειδοποιήθηκε ο εργολάβος για την αποκατάστασή του, έχει γίνει στατική μελέτη και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης.

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη –μεθαύριο- επρόκειτο να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για μια σειρά θεμάτων οπόταν η πρώην δήμαρχος κα Τσανάκα ζήτησε να μεταφερθεί η συνεδρίαση τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, οπόταν να γίνει και συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων. Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Πεφάνης, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τέλος, κριτική άσκησε στο δήμαρχο Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων υποστηρίζοντας ότι δεν συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο του δήμου Καβάλας. Απαντώντας ο δήμαρχος, τόνισε ότι δεν είναι τουρίστας και ως πρώην  στρατιωτικός έχει διαχειριστεί πολλές κρίσεις. Και ως εκ τούτου και στην προκειμένη περίπτωση έγινε μια διαχείριση της κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βρέθηκαν τα εκσκαφικά μηχανήματα ενώ δήλωσε με νόημα ότι «δεν θα απολογηθώ για τα ρέματα αν καθαρίστηκαν, τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας». Εξήγησε, δε, ότι για το φράγμα των τεναγών δεν έχει καμία ευθύνη αλλά είναι του ΤΟΕΒ, τονίζοντας ότι δεν προκάλεσε καμία ζημία την ίδια ώρα που έγινε προεργασία και υπήρξε ετοιμότητα του δήμου Καβάλας για την κακοκαιρία. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει μία ακόμη συνάντηση με τους φορείς για το θέμα της αντιμετώπισης των έκτακτων καιρικών συνθηκών και απευθυνόμενος στον κ. Παπαδόπουλο, τόνισε ότι δεν χώνεψε ακόμη το γεγονός ότι έχασε για 200 ψήφους.

** Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη κ.  Αθανασίου Αθανάσιος.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεύμα περιοχές της Καβάλας και της Θάσου
Επόμενο άρθροΜε 81-77 έχασε ο ΓΣΕ από τον Διαγόρα