Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ενόψει του καύσωνα. Ο Διοικητής της κ. Κυριάκος Μανδρανής υπογράμμισε ότι για τον Ιούλιο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είμαστε σε ετοιμότητα εδώ και 2-3 μήνες. Πήραμε μια ανάσα αυτό το δίμηνο. Οι βροχές ήταν άνευ προηγουμένου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης που μετέφεραν αρκετά πίσω την καλοκαιρινή περίοδο. Εκτιμώ ότι παρόλο τον καύσωνα που έρχεται τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα έχουμε πρόβλημα τον Ιούλιο. Αυτό ίσως δημιουργήσει πρόβλημα για τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο το οποίο, βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τι μας επιφυλάσσουν αυτοί οι δύο μήνες. Μπορεί να συνεχιστεί ο καύσωνας που προβλέπεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί όμως να έχουμε πάλι κάποια βροχόπτωση, την οποία κι ευχόμαστε εμείς οι πυροσβέστες, αλλά όχι κι αυτοί που θέλουν να χαρούν το καλοκαίρι τους. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι. Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και ευχόμαστε να μην έχουμε κανένα συμβάν όπως μέχρι τώρα».

ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Για τους δασικούς δρόμους είπε ότι «σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι είμαστε εντάξει. Αυτές οι βροχοπτώσεις, βέβαια, δημιούργησαν εκ νέου κάποια προβλήματα στο δασικό οδικό δίκτυο. Για τα δικά μας τα οχήματα είναι ήσσονος σημασίας αλλά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε όπως είμαστε τώρα, χωρίς συμβάντα».

Προηγούμενο άρθρο42ον Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα»
Επόμενο άρθροΠαράσταση – συναυλία «ΣΜΥΡΝΗ ΑΙΩΝΙΑ», με 3 ορχήστρες, 200 εκτελεστές και μια πρώτη παγκόσμια εκτέλεση (Οδοιπορικό στη Συλλογική Μνήμη και την Πολιτιστική Ταυτότητα από τον Σείκιλο της Αρχαίας Ιωνίας έως σήμερα).