Αρκετά περιστατικά αντιμετώπισε η ΔΕΥΑΚ αυτές τις ημέρες λόγω της παγωνιάς. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης έκανε σχετικές δηλώσεις, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία τους ανταποκρίθηκε άμεσα. Παράλληλα είχαμε χθες και διακοπή υδροδότησης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε σε αρκετά σημεία παγώματα και κυρίως σπασίματα σε πυροσβεστικούς κρουνούς που δεν είναι τυποποιημένοι αλλά απλοί σωλήνες σε βάνες –δεν έχουμε καταφέρει να τους αλλάξου όλους ακόμη. Αυτό το έργο θα το εντάξει ο Δήμος Καβάλας ζητώντας 1 εκ. ευρώ για να τους αλλάξει και να μπουν νέου τύπου που όταν κλείνεις τη βάνα αδειάζουν από νερά και δεν κινδυνεύουν να παγώσουν.

Είχαμε προετοιμαστεί για τα σπασίματα, ξέραμε και από την Πολιτική Προστασία ότι θα έρθει αυτό το κύμα ψύχους, οπότε είχαμε και συνεργεία και υλικά. Πηγαίνουμε άμεσα και αποκαθιστούμε τη βλάβη για να μην έχουμε νερά στο οδόστρωμα και δημιουργούνται παγίδες για πεζούς και οχήματα. Τα καταφέρνουμε και δεν έχουμε θέμα μέχρι στιγμής. Όλη τη βδομάδα θα έχει παγετό, εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστεί. Όποιος εντοπίζει βλάβη μπορεί να επικοινωνεί με την υπηρεσία στο 2510-250693. Το τηλέφωνο λειτουργεί όλο το 24ωρο και όποιος ειδοποιεί θα επεμβαίνουμε το συντομότερο δυνατό».

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

Για τα αντλιοστάσια λυμάτων είπε ότι «έγινε (σ.σ. χθες) διακοπή στο Α4 στο Καρνάγιο και στο Α5 το κεντρικό της πόλης στο Περιγιάλι, σ’ αυτό της Νέας Καρβάλης, για να αντικατασταθεί η κεντρική βάνα σ’ αυτό το δίκτυο. Για το Α5 έχουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 750 χιλιάδες ευρώ και γίνεται ριζική ανακατασκευή. Τις προηγούμενες μέρες τα συνεργεία μετέφεραν εξοπλισμό από το υπόγειο στην επιφάνεια του εδάφους ώστε να μην υπάρξουν ξανά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όταν πλημμύρισε 3 φορές. Οι νέες αντλίες θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες, θα εξοικονομήσουμε ρεύμα και άλλωστε ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν όλα μέσα στο αντλιοστάσιο. Γι’ αυτές τις εργασίες κάναμε τη διακοπή. Είναι η πιο σοβαρή από τις εργασίες που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Για τη ζημιά στα Σφαγεία λόγω των έργων του φυσικού αερίου, τη Δευτέρα, είπε ότι μας έκοψαν μία γραμμή και καθυστέρησε η αποκατάσταση διότι με το δικό μας δίκτυο κόπηκε και το δίκτυο του ΟΤΕ οπότε έγινε διπλή παρέμβαση στο ίδιο σημείο. Έπρεπε ο ΟΤΕ να στεγανοποιήσει το δικό του δίκτυο και μετά εμείς κάναμε τη παρέμβασή μας. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας με την εταιρεία του φυσικού αερίου για να μπορούμε να πάμε μαζί κυρίως στους κεντρικούς δρόμους καθώς θα συναντηθούμε σε πολλά σημεία στην πόλη».

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού να σπεύδουν άμεσα στο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΓιάννης Κελγιώργης: Κορωνοϊός, κλειστή εστίαση και κακή ψυχολογία έχουν επηρεάσει τον κόσμο