Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στον δρόμο της ΜΟΜΑ για τον καθαρισμό του και την επιστροφή στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Ιακωβίδη λόγω του πρανούς προέκυψε αυτό το πρόβλημα από τις βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κατάσταση ξεκίνησε από έκτακτο καιρικό φαινόμενο, μία ισχυρή βροχόπτωση που προκάλεσε κατολισθήσεις… Ήδη από πέρυσι είχαμε προγραμματίσει και αναθέσαμε μία μελέτη για την περιοχή με το έντονο πρανές στην έξοδο προς τον επαρχιακό δρόμο. Αυτό κατά καιρούς είχε προκαλέσει καταπτώσεις. Υπήρξε μία φροντίδα και καθαρισμός, δεν καταφέραμε να τα συγκρατήσουμε όλα. Προέκυψαν προβλήματα από τις επεμβάσεις που έκανε η ΔΕΥΑΚ και είχαμε αυτά τα συμπτώματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα κάθε τόσο.

Αποφασίστηκε πέρυσι να ανατεθεί μια μελέτη και να αποσοβηθούν όχι μόνο τα φαινόμενα του πρανούς αλλά και της άλλης πλευράς που άρχισε από τις ρεματιές που δημιουργούνται να κάνουν ζημιά στο οδόστρωμα στην κάτω πλευρά του δρόμου. Πάρθηκε η απόφαση να αποκτήσουμε έναν σωστό δρόμο, με πεζοδρόμια, με ηλεκτροφωτισμό, με εξασφάλιση όλων των ομαλών συνθηκών για να ενταχθεί αυτός ο δρόμος στον αστικό ιστό της πόλης. Προς το παρόν λειτουργεί ως ένα σημείο για περιπάτους, κυκλοφορία των οχημάτων και αναψυχή».

Η ΜΕΛΕΤΗ

Και πρόσθεσε πως «Ανατέθηκε η μελέτη, έγιναν οι ειδικές γεωλογικές έρευνες από τα μηχανήματα, είχαμε δύο έκτακτα φαινόμενα κι αναγκαστήκαμε να κάνουμε άμεση επέμβαση για να αποσοβήσουμε τους κινδύνους. Τώρα έχουμε τους μελετητές που μας βοηθάνε οι επεμβάσεις που κάνουμε στο έργο να είναι προς τη σωστότερη το δυνατόν κατεύθυνση. Κι έχουμε μια πορεία επεμβάσεων που δεν πετυχαίνουν πάντα το σκοπό όσον αφορά τους χρόνους γρήγορης εκτέλεσης, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αλλά έχουμε το σωστό τεχνικό αποτέλεσμα κι ελπίζω να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα πάψουμε να έχουμε στη στέρηση αυτού του δρόμου».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Είπε τέλος ότι «είχαμε κάποια εμπόδια κι εκπλήξεις για το υλικό που συναντήσαμε. Θα έχουμε μια καθυστέρηση αλλά σίγουρα θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είχα υποσχεθεί σε 10-15 μέρες, τώρα ίσως πάμε λίγο παραπέρα και ελπίζω να έχουμε τελειώσει μέσα στον Αύγουστο».

Προηγούμενο άρθροΚάμψη στην αγορά αυτήν την 3η εβδομάδα των εκπτώσεων
Επόμενο άρθροΔήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου: “Μόνο ενωμένοι μπορούμε να συνεχίσουμε, για να αντιμετωπίζουμε θέματα“