Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την ανάπτυξη των Λουτρών Ελευθερών. Ο πρόεδρος της Εργοανάπτυξης ΑΕ κ. Αρχέλαος Γρανάς έκανε λόγο για γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν καθυστερήσει την επένδυση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε μπει σε μία καλή σειρά και προσδοκούμε στο μέλλον να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε περίπου την προσεχή άνοιξη με καλοκαίρι να έχουν κατατεθεί στην πολεοδομία οι οικοδομικές άδειες για τις κατασκευές. Στο μεταξύ μπορεί να αρχίσει η διαμόρφωση του χώρου.

Επισκεφθήκαμε με τον Περιφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Σιμιτσή και τον έναν από τους επενδυτές της οικογένειας Χαρακίδη τα λουτρά Ελευθερών όπου διαπιστώσαμε την πλήρη εγκατάλειψη του χώρου. Είναι λυπηρό λόγω της γραφειοκρατίας που δεν αξιοποιήθηκε ένας χώρος και μία περιοχή που παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Από πέρυσι που αναλάβαμε είμαι σε συνεχή συνεννόηση με τους επενδυτές ώστε να βοηθήσουμε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του χώρου.

Είχαμε προβλήματα με το δασαρχείο που με τη βοήθειά του τα ξεπεράσαμε πηγαίνοντας στο Συμβούλιο Δασών του υπουργείου, ώστε να γίνει άλλος χαρακτηρισμός για να υπάρχει δυνατότητα ήπιων παρεμβάσεων, όπως διάδρομοι, παγκάκια κλπ. Και να χαρακτηριστεί ως δάσος που περιβάλλει λουτρόπολη.

Προχωράμε καλά κι αν αυτό δεν το είχαμε πετύχει δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ο επενδυτής τόνισε ότι έχει σκοπό να διατηρήσει το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, το οθωμανικό εστιατόριο, την αναβλύζουσα πηγή. Θα αδειοδοτηθεί πρώτα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Θα γίνουν έργα συμβατά με την περιοχή».

ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ

Πρόσθεσε ότι «το άσχημο είναι τα προηγούμενα χρόνια, της προηγούμενης διοίκησης, δεν προχώρησαν πολλά πράγματα. Προβλήματα της προηγούμενης πενταετίας τα βρήκαμε μπροστά μας και προσπαθούμε να τα λύσουμε.

Ο επενδυτής έχει μπει στον αναπτυξιακό νόμο, έχει περάσει την πρώτη φάση και θα πάρει ένα ποσό ώστε να έχει την ευχέρεια να προχωρήσει.

Με την ολοκλήρωση του φράγματος Μαρμαρά που προβλέπεται κατασκευαστικά μέσα στο φθινόπωρο και το γέμισμα του φράγματος με νερό την άνοιξη, έχουμε κατά νου να κάνουμε ασφάλτινη διαδρομή, περίπου 3χλμ, μέχρι εκεί ώστε να το επισκέπτονται από τα λουτρά.

Σε συνεννόηση με το Δασαρχείο θα πάρουμε και ένα κομμάτι απέναντι από την παλιά Εγνατία ώστε να φτάνει μέχρι το παραλιακό μέτωπο για να γίνει αξιοποίηση της παραλίας, όπως επιθυμεί ο επενδυτής. Θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή, θα γίνει μία επένδυση που θα ξεπερνάει τα 30 εκ ευρώ.

Ο επενδυτής δεν έχει παραδοθεί στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν και είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας. Προσπαθεί κι αυτός και όλοι οι φορείς της περιοχής για να αξιοποιηθεί ο χώρος. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο που κοντεύει την πενταετία. Θα κάνουμε υπομονή ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό».

Προηγούμενο άρθροΠεριοριστικά μέτρα κυκλοφορίας λόγω ασφαλτόστρωσης από σήμερα στην περιοχή του Αγίου Σίλα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Η Μόνικα Μπελούτσι δεν θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο λόγω της πανδημίας