%ce%b8%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%82

Ιδανικά έκλεισε η τουριστική χρονιά για τον Νομό Καβάλας που κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με την περυσινή που χαρακτηρίστηκε η καλύτερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Νομού Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης έκανε γνωστό ότι τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δήλωσε ότι «το καλοκαίρι είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε λίγο καλύτερα, μαζευτήκαμε στο τέλος, μα σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή χρονιά όπως και το 2017. Εντός των ημερών θα δημοσιευθούν και τα στοιχεία».

ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ

Ο κ. Μιτζάλης σημείωσε ότι «Κινηθήκαμε κυρίως με Βαλκάνιους τουρίστες. Είχαμε σαν πρώτη εθνικότητα και πάλι τους Βούλγαρους. Μετά έρχονται οι Ρουμάνοι. Είχαμε, βέβαια, πτώση από τους Τούρκους και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουμε. Κι αυτό ήταν λογικό λόγω της υποτίμησης της λίρας αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι παροδικό και μέσα σε λίγο καιρό θα αναστραφεί. Γιατί αυτή η αγορά έχει γνωρίσει την Καβάλα και ειδικά για το καλοκαίρι, αλλά και για το χειμώνα, είναι γι’ αυτούς ένας προορισμός».

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Και πρόσθεσε ότι «Σε ό,τι αφορά τους βορειο-Ευρωπαίους είχαμε αρκετές πτήσεις σταθερά από το αεροδρόμιο της Καβάλας. Οι πιο πολλοί κατευθύνονται στο νησί της Θάσου αλλά είχαμε και πάλι αρκετούς που επέλεξαν την Καβάλα. Πρώτη εθνικότητα ήταν οι Γερμανοί».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Οι Έλληνες είναι η μεγαλύτερη εθνικότητα στο χερσαίο κομμάτι του νομού. Σταθερά όπως και πέρυσι είναι γύρω στο 30% της τουριστικής κίνησης, για το τρίμηνο του καλοκαιριού. Σε ετήσια βάση το ποσοστό τους είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Συμπερασματικά είχαμε μια καλή χρονιά όπως και το 2017. Επειδή κρίναμε όλοι ότι το ’17 ήταν μία πετυχημένη χρονιά, το ’18 κινήθηκε στα πλαίσια περίπου τα περσινά και μιλάμε πάλι για μία καλή χρονιά. Ίσως να είχαν καλλιεργηθεί πολύ υψηλές προσδοκίες, ίσως γεγονότα όπως η υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος να έπαιξαν το ρόλο τους, πάντως στεκόμαστε εκεί που ήμασταν το 2017. Θεωρούμε τη χρονιά πετυχημένη.

Σιγά- σιγά ετοιμαζόμαστε για το 2019. Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η Έκθεση του Λονδίνου όπου εκεί θα δουλέψουμε για την επόμενη σεζόν».

Προηγούμενο άρθροΈβρος: Οι σκληρές εικόνες στον κανάλι που πάγωσαν τους ψαράδες – Κοίταξαν και κράτησαν την αναπνοή τους
Επόμενο άρθρο“Πρεμιέρα” σήμερα για τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις – Μέχρι πότε θα διαρκέσουν