Σε φάση προετοιμασίας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Ο Διευθυντής κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης εξήγησε σε δηλώσεις του ότι φέτος ξεκίνησαν πιο νωρίς τις προετοιμασίες.

Όπως ανέφερε αρχικά “Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για να υποδεχθεί τους μαθητές κανονικά εργάσθηκε κανονικά επίσης και πλήρως.

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και το στοίχημα του υπουργείου Παιδείας είναι να είναι όλα έτοιμα και αυτό το στοίχημα ακολουθούμε και εμείς οπότε την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους.

Έτσι ξεκίνησε μια διαδικασία πολύ νωρίτερα από πέρσι. Οι εγγραφές των παιδιών έγιναν ένα μήνα νωρίτερα ενώ έχουν γίνει και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και επίκεινται οι αναπληρωτές να αναλάβουν δράση μετά και την τοποθέτηση και των 11.500 εκπαιδευτικών που ανέλαβαν υπηρεσία.

Ήδη 102 νεοδιόριστοι ήρθαν στην Περιφέρεια μας. Υποδεχτήκαμε τους νέους εκπαιδευτικούς με χαρά και αγάπη καθ θα στηρίξουμε το έργο τους τόσο στη διεύθυνση όσο και μέσα στα σχολεία».

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Επίσης είμαστε έτοιμοι και τα κενά έχουν δοθεί οπότε 26 Αυγούστου θα κληθούν οι αναπληρωτές. Άρα 1η Σεπτεμβρίου όλοι θα είναι στην θέση τους. Τα σχολεία ξεκινούν 1η Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί συνεδριάζουν, προγραμματίζουν σχέδια δράση για το έτος, ετοιμάζουν τα σχέδια δράσης για το έτος. Το στοίχημα αυτό μπήκε από το υπουργείο Παιδείας και το ίδιο θα γίνει και φέτος”.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια δύσκολη χρονιά που πέρασε ωστόσο όλα πήγαν καλά με την στήριξη της πολιτείας. “Άμεσα ήρθαν εκπαιδευτικοί και λειτουργήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχαμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά».

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τέλος ανέφερε ότι «Και οι μετακινήσεις των μαθητών ρυθμίσθηκαν από τον Ιούνιο μια και φροντίσαμε για τον μετακινούμενο αριθμό των μαθητών και με τον σωστό προγραμματισμό δώσαμε στην Αντιπεριφέρεια στοιχεία για αυτά που χρειαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και όλα θα πάνε καλά αν βέβαια γίνει κανονικά μάλιστα και το μάθημα της κολύμβησης θα μετακινούνται δωρεάν και τα παιδιά της Γραβούνας και Καρβάλης αλλά και από την άλλη πλευρά θα έχουμε μετακίνηση από Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα.

Όσο για τα βιβλία από τον Ιούνιο είναι έτοιμα».

Προηγούμενο άρθροΔεν μπορεί να υπάρχει συνδιοίκηση στα Πετρέλαια δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου της Ενεργειακής Σωτήρης Χιωτάκης
Επόμενο άρθροΜαστοράκης Αντώνης: Δεν υπάρχουν υπάλληλοι στην Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να εκδώσουν τις άδειες οδήγησης