Σε δυσχερή θέση έχουν επέλθει οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ λόγω των αυξήσεων των τιμών των καυσίμων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ κ. Χρήστος Ιωαννίδης σημείωσε πως πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δυστυχώς είναι μια κατάσταση πολύ λυπηρή. Τα καύσιμα έχουν πάρει την ανιούσα και έχουν φτάσει σε ένα σημείο να μην κινούμαστε, να είμαστε στατικοί σε έναν χώρο εργασίας διότι δεν μπορούμε, πλέον, να φουλάρουμε το όχημά μας. Βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα η αγορά αδειάζει, τη νύχτα οι δρόμοι και τα μαγαζιά είναι άδεια. Επίσης το ίδιο λυπηρή είναι η εικόνα και στην πρωινή βάρδια. Η κρίση είναι, πλέον, αισθητή σε όλους τους κλάδους και χώρους».

ΛΥΠΗΡΟΙ ΤΖΙΡΟΙ

Πρόσθεσε ότι «αρχίζουν, πλέον, και πωλούνται αυτοκίνητα από τους συναδέλφους. Το Ταξί «σβήνει», είναι μια πραγματικότητα. Το ίδιο γίνεται και σε άλλους κλάδους αλλά ειδικά εμείς επειδή εξαρτώμαστε αποκλειστικά από το δρόμο, βλέπουμε ότι ο δρόμος πεθαίνει. Οι τζίροι που πηγαίνουμε στο σπίτι μας είναι λυπηροί. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα. Αρχίσαμε τα «φέσια» στα συνεργεία. Δεν έχουμε, πλέον. Όταν καθόμαστε επί 2,5 ώρες σε μία πιάτσα για να πάρουμε τα 3.40 ευρώ πλέον είναι κατανοητό ότι στο σπίτι δεν γυρνάμε τίποτα. Από τις 10-12 ώρες δουλειάς, τώρα δουλεύουμε 6-7. Πλέον, καθόμαστε στα αμάξια μας και μας πιάνει υπνηλία. Είναι αναμενόμενο λόγω της ενεργειακής κρίσης. Οι τιμές είναι θεόρατες.

Είναι η πραγματικότητα. Τα βράδια η Ομόνοια είναι άδεια. Ποιος θα πάρει ταξί; Ακόμη και το πρωί η εικόνα είναι ίδια. Δεν είναι θέμα μοιρολατρίας, είναι η πραγματικότητα».

Προηγούμενο άρθροΗ καλή θέση στην εθνική αξιολόγηση θα φέρει και καλύτερη χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαράταση στο πρόγραμμα υλοποίησης του Open Mall δόθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης