Παρά τα προβλήματα με την πανδημία η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας λειτουργεί κανονικά όπως το διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σταυρίδης Κυριάκος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στο θέμα της καθαριότητας ισχύει το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα. Τα δρομολόγια βγαίνουν κανονικά. Η καθαριότητα και σε χώρους πρασίνου, με χόρτα κλπ, λειτουργεί επίσης με κανονικούς ρυθμούς. Δουλεύουν όλα κανονικά. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, υπήρξαν κρούσματα, κάποιοι υπάλληλοι είναι σε καραντίνα. Προσπαθούμε να το ελέγξουμε και να προχωρήσουμε. Από ‘κει και πάρα, ο προγραμματισμός λέει ότι επειδή δεν θα κυκλοφορήσει και πολύς κόσμος, να ξαναμπούμε στους πεζόδρομους για να τους πλύνουμε. Αυτό το κάναμε και στην καραντίνα της άνοιξης. Θα μπούμε ξανά και τώρα, με τα μαγαζιά που είναι κλειστά θα μπορέσουμε να καθαρίσουμε, με απολύμανση και πολλά άλλα πράγματα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «δεν έχουν έρθει ακόμη όλα τα άτομα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Έρχονται κάθε βδομάδα. Έχουμε γύρω στα 15-20 άτομα, έχουν βγει σκούπες στις γειτονιές και τους δρόμους. Περιμένουμε και τους υπόλοιπους για να κάνουμε το σωστό προγραμματισμό. Αυτό που θα πρέπει να διαφυλάξουμε σαν υπηρεσία είναι το θέμα της καθαριότητας με τα απορρίμματα. Εκεί εστιάζουμε την προσοχή μας, να μην έχουμε κρούσματα και να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το διάστημα της καραντίνας. Διαχωρίσαμε δρομολόγια και υπηρεσίες για να μην συναντιούνται και να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα ως υπηρεσία. Είμαστε μια υπηρεσία που δεν σταματάει ποτέ».

Τέλος, για τις σχολικές καθαρίστριες είπε ότι συζητήθηκε ότι αφού κάνουν τη γενική καθαριότητα στα γυμνάσια και τα λύκεια, θα απασχοληθούν στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία που παραμένουν ανοιχτά, αλλά και σε δημοτικούς χώρους.

Προηγούμενο άρθρο«Δεν ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα, ζητάμε να δουλέψουν τα μαγαζιά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης
Επόμενο άρθροLockdown: Απαγορευτικό πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ – Ποια αφορά