Σε απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν την ερχομένη Τρίτη οι καφεζυθοπώλες της Καβάλας διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα ελέγχων που έχουν υποχρεωθεί να εφαρμόζουν στους πελάτες τους για τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Γιώργος Βαφείδης υπογράμμισε ότι είναι θετικοί στους εμβολιασμούς και στα μέτρα υγείας πλην όμως δεν τους αρμόζει ο ρόλος των ελεγκτών και παράλληλα ζητούν να ενισχυθούν από την Πολιτεία.

Συγκεκριμένα είπε ότι «θα απεργήσουμε την ερχόμενη Τρίτη μετά την απόφαση που πήραμε στο έκτακτο Δ.Σ. που κάναμε σε συνεννόηση με το κεντρικό συλλογικό μας όργανο, την ΠΟΕΣΕ και με δεδομένη τη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους μας με τον πρωθυπουργό και με αρμόδιους υπουργούς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου της εστίασης και των καφέ στη συγκεκριμένη δράση. Θα προβούμε σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας. Θέλουμε να περάσουμε έτσι ένα ηχηρό μήνυμα, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου ο κλάδος να μην λειτουργεί.

Στις 11 το πρωί εκείνης της μέρας θα κάνουμε μία κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χωρίς να δημιουργήσουμε κάποιοι πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της πόλης, ούτε πορεία θα κάνουμε. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά γενικότερα είναι πολλά και δεν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλα».

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Πρόσθεσε ότι «εμείς ποτέ δεν αντικρούσαμε ότι η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Την προστατεύουμε με κάθε τρόπο και όλες μας τις δυνάμεις. Σεβόμαστε την προσπάθεια όλων, φορέων, θεσμών, πολιτών, ελεγκτικών μηχανισμών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Όμως σαν κλάδος εμμένουμε στην ανάγκη η κυβέρνηση να στηρίξει με πρόσθετα αντισταθμιστικά μέτρα τον κλάδο μας, που από τις 13 Μαρτίου 2020 βάλλεται απ’ όλες τις πλευρές, δίχως να επανέλθει έστω σε μερική κανονικότητα. Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονική ζωή μας τις λιγότερες δυνατές απώλειες αλλά παράλληλα πρέπει να επιβιώσουν και οι επιχειρήσεις μας. Μπροστά μας έχουμε δύσκολο χειμώνα, σε συνδυασμό τα περιοριστικά μέτρα που τα σεβόμαστε και τα εκτελούμε με τον πιο σοβαρό τρόπο, αλλά το ζητούμενο είναι το χειμώνα που έρχεται να μπορέσουμε να διασώσουμε τις θέσεις εργασίας και να μην έχουμε λουκέτα. Δεν αποποιούμαστε ευθυνών και να μην υπάρξουν μέτρα. Εμείς κάνουμε αυτό που μας ζητάνε αλλά κάτι πρέπει να κάνουν κι αυτοί ως κυβέρνηση από την πλευρά τους. Πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος που τον χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης προς τον ανεμβολίαστο. Τα λέω αυτά για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, καθώς παρερμηνεύτηκε το κλείσιμο των καταστημάτων μας διότι δεν είμαστε κατά των υγειονομικών μέτρων. Μας πληγώνει που αναγκαζόμαστε να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να πιέσουμε και να στείλουμε μήνυμα στην κεντρική διοίκηση ότι ναι μεν συνεργαζόμαστε και μας κάνατε εργαλεία σας αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε με κάποια μέτρα οικονομικά για να επιβιώσουμε».

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων εκτιμούν για το 2022 οι φορείς της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση των εκθεμάτων που θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Ελλήνων Συνθετών