Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει ο τουρισμός στη Θάσο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός σημείωσε πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την έκπληξη έκαναν οι Έλληνες τουρίστες που κατέκλυσαν το νησί.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν ένα πάρα καλό τριήμερο, πέρα κι από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Τη μεγάλη διαφορά την έκαναν οι Έλληνες που ήταν η μεγάλη πλειοψηφία. Επέλεξαν τη Θάσο, ήρθαν αρκετοί κι αυτό που κρατάμε είναι ότι μετά από πάρα πολύ καιρό είδαμε κόσμο με πάρα πολύ καλή διάθεση, ευχάριστο και με χαμόγελα. Πέρασαν καλά κι ευχαριστήθηκαν το τριήμερό τους.

Κρατάμε ως αισιόδοξο μήνυμα την έλευση των Ελλήνων. Οι Βαλκάνιοι ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθουν, περιμέναμε τι θα γίνει με αυτούς, όμως η έκπληξη ήρθε από τους Έλληνες. Πολλοί είχαν πολλά χρόνια να επισκεφθούν το νησί και φαίνεται ότι πολλοί θα μας επιλέξουν από ‘δω και πέρα. Αυτό μας κάνει χαρούμενους».

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Για τις κρατήσεις είπε ότι «το τελευταίο 10ήμερο υπάρχει καλή ροή, ένα νέο κύμα. Αυτά που ειπώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Ελλάδα βγήκε από την κίτρινη και μπήκε στην πράσινη ζώνη της Ρουμανίας κι ότι τα μέτρα είναι ηπιότερα, έχει βοηθήσει στο να υπάρχει έντονη τάση που μετατρέπεται σε κράτηση. Φυσικά είναι χωρίς προκαταβολή. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα φαίνεται ότι θα είναι ευχάριστο καλοκαίρι.

Είναι το βαρόμετρο για τη Θάσο. Δεύτερη χρονιά σαν την περσινή ή έστω λίγο καλύτερη, δεν θα την άντεχε το νησί. Θα είχαμε πολλά προβλήματα. Οι οικονομικές υποχρεώσεις από την προηγούμενη χρονιά έχουν μετακυλιστεί για φέτος και θα δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν πάει το καλοκαίρι όπως πρέπει.

Κρατάμε το αισιόδοξο. Υπήρχαν κάποια θέματα στα σύνορα ή στα καράβια, τα παρακάμπτουμε διότι αυτήν την στιγμή πρέπει να κρατήσουμε το ευχάριστο μέρος του τριημέρου και θα προχωρήσουμε σ’ αυτόν το ρυθμό».

Προηγούμενο άρθροΚαθολική διαμαρτυρία στο Δήμο Παγγαίου για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΗ ΟΕΒΕ Καβάλας ευχαριστεί τον Μακάριο Λαζαρίδη