Σειρά έργων και δημοπρατήσεων εκτελεί η ΔΕΥΑ Θάσου. Ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Μανίτσας σημείωσε ότι η επιχείρηση τους παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα.

Όπως ανέφερε “Έχουμε κάποια προβλήματα με τις εργολαβίες βέβαια αλλά εμείς προχωράμε. Και λέω ότι έχουμε και κάποια προβλήματα μια και οι ανατιμήσεις έφεραν αλλαγές στα κόστη και έτσι έχουμε ζητήματα με τις εργολαβίες. Εκτελούμενα έργα που είχαν δημοπρατηθεί πριν την κρίση καταλαβαίνετε ότι εκτινάχθηκαν. Παρόλα αυτά όμως έχουμε καινούριες δημοπρατήσεις, έχουμε νέα έργα προς δημοπράτηση, και φυσικά έχουμε νέες μορφές δημοπράτησης.

Πάμε δυνατά στο εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Ποτού, σε ανάλογο έργο στην Καλλιράχη, και βέβαια έχουμε και το εξωτερικό δίκτυο Αγίου Γρηγορίου Ραχωνίου. Η ύδρευση του Πρίνου εκτελείται κανονικά και το εσωτερικό των Λιμεναρίων το περιμένουμε για να πάμε με νέες δεξαμενές και νέα δίκτυα. Αναμένουμε και απόφαση ένταξης για το βιολογικό του Πρίνου, ένα τεράστιο έργο 14,5 εκ. Ευρώ.

Μιλάμε για έργα πνοής και υποδομής που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο του τόπου και του τουριστικού προϊόντος».

ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΝΕΡΟ

Ο ίδιος εκτιμά ότι ήρθε επιτέλους ο καιρός για να δοθεί ποιοτικό νερό στους ορεινούς οικισμούς αλλά και στους ορεινούς μια και η δυναμική έπεφτε στα παράλια χωριά, εκεί που υπήρχε τουριστική ανάπτυξη. “Προσπαθούμε για το καλύτερο για τον κόσμο και για το καταναλωτικό κοινό και για τον τουρισμό μας βέβαια που θέλει τον ορεινό τουρισμό!” τόνισε ευχόμενος μάλιστα και το τέρμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν rapid tests στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Θετικά μηνύματα για ένταξη του νομού μας σε πιλοτικά προγράμματα χαλαζοπροστασίας