Συνεχίζονται τα rapid test στα φαρμακεία της Καβάλας. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή τα χαρακτήρισε άπειρα! Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν απίστευτο αυτό που ζήσαμε όλοι από την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 7 του μήνα λόγω των άπειρων κρουσμάτων που δημιουργήθηκαν από την έξοδο στις γιορτές και τον συνωστισμό. Οι ουρές στα φαρμακεία ήταν πολύ μεγάλες. Τα θετικά κρούσματα άγγιζαν το 40% εκείνες τις μέρες και όλοι οι συνάδελφοι ήμασταν σε ετοιμότητα. Το κύμα αυτό θεωρώ ότι πέρασε αλλά το δυσάρεστο είναι ότι κόλλησαν πολλοί ηλικιωμένοι. Τα θετικά κρούσματα υπάρχουν. Το καθοριστικό σημείο που δημιουργήθηκε όλο αυτό είναι η βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων. Αυτό το κύμα πιστεύω ότι δεν έχει σταματήσει αλλά από αυτήν την εβδομάδα θα δούμε λιγότερα κρούσματα. Το δυσάρεστο είναι ότι ενώ η Όμικρον είναι λιγότερο επιθετική από τη Δέλτα, βλέπουμε ότι για να αρνητικοποιηθεί κάποιος χρειάζεται να περάσουν 10-12 μέρες. Ο νόμος λέει ότι σε 5 μέρες μπορείς να πας στη δουλειά σου αλλά κανείς δεν είναι ασφαλής.

Οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που το περνούν πιο εύκολα και όσοι έχουν περάσει τη Δέλτα περνούν την Όμικρον πιο ελαφριά. Έχει τύχει σε πολλούς να τις έχουν περάσει και τις δύο, ειδικά στα παιδιά. Η Όμικρον είναι πιο εξασθενημένοι, στις 6-7 μέρες τα παιδιά αρνητικοποιούνται».

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Για το αν πρέπει λόγω των συνθηκών να είναι περισσότερα τα φαρμακεία που διημερεύουν ή διανυκτερεύουν είπε ότι «ο νόμος δεν υποχρεώνει κανέναν συνάδελφο να διενεργήσει rapid test. Εμείς μπήκαμε επικουρικοί για να υποστηρίξουμε τον έλεγχο της διασποράς και τώρα γίναμε βασικοί. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει αλλά εμάς η δουλειά μας συνεχίζει να είναι η στήριξη του πάσχοντος σε ό,τι αφορά το φάρμακο. Ξαφνικά βρεθήκαμε να κάνουμε ατελείωτα τεστ. Πρέπει να έχουμε δύο ουρές, μία για τα rapid test και μία για τα φάρμακα.

Για την αύξηση των φαρμακείων δεν υπάρχει λόγος. Για το φάρμακο είμαστε 100% καλυμμένοι, για τα rapid test χρειάζεται λίγη αναμονή. Στην πόλη μας, πάντως, υπάρχουν 20 φαρμακεία που δεν κάνουν rapid test κάτι το οποίο έχουν δικαίωμα να κάνουν».

Τέλος για τη τιμή των rapid test είπε ότι το υπουργείο έθεσε ανώτερη τιμή 10 ευρώ. «Είναι υπηρεσία, πρέπει να πληρωθεί και από ‘κει και πέρα ο κάθε συνάδελφος καθόρισε τη δική του τιμή» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Πιτσιλής: Έτσι θα βεβαιώνονται τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Επόμενο άρθροΤις άδειες για τη ρύθμιση κυκλοφορίας περιμένουν στο Δήμο για να ξεκινήσουν (;) οι εργασίες πεζοδρόμησης στην πλατεία Καπνεργάτη