Μετά από αρκετούς μήνες όπου τα θέματα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν παρουσίασαν καμία  απολύτως εξέλιξη, πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας, τριμερής συνάντηση. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος η Εταιρεία, το Σωματείο των Εργαζομένων ενώ το υπουργείο θα εκπροσωπηθεί από το γνώστη του θέματος, γενικό γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη. Σύμφωνα με πληροφορίες την συνάντηση την ζήτησε η εταιρεία. Στο παρελθόν, το καλοκαίρι του 2018 ειδικότερα, τέτοια συνάντηση ζητούσε το Σωματείο.Εξάλλου αυτή την περίοδο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη υλοποίησης συμφωνίας για την επιστροφή στην εργασία των 180 πρώην απολυμένων. Η συμφωνία είχε επιτευχθεί το Δεκέμβριο του 2017 και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2018. «Η συμφωνία αυτή δεν υλοποιείται»  δήλωσε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης, καθώς εξηγεί ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην

πληρωμή των χρημάτων των πρώην εργαζομένων.Οι καθυστερήσεις αυτές υπολογίζονται σε 4 περίπου μήνες. Στην σημερινή 3μερή συνάντηση, αν αυτή πραγματοποιηθεί, θα συζητηθεί εκ νέου η συμφωνία στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της και της ανάληψης νέας δέσμευσης από πλευράς της εταιρείας για την υλοποίησή της. Το Σωματείο περιμένει να ρυθμισθεί και ένα ακόμη θέμα, να επιστρέψουν στα πόστα τους όσοι από τους πρώην απολυμένους δεν έχουν επιστρέψει ακόμη.

Ανάρτηση Νεφελούδη για τη σημερινή συνάντηση

Με ανάρτηση του στο facebook o γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης μνημονεύει τη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του για τη ΒΦΛ: Με την ροή των γεγονότων και το απίστευτα γρήγορο πέρασμα των ημερών ξεχνιόμαστε και δεν επικοινωνούμε αυτά που, με ραγδαίους ρυθμούς, κάνουμε. Έτσι λοιπόν οφείλω να ενημερώσω πως συνεχίζουμε την εφαρμογή της επιλογής μας για την προστασία των εργαζομένων από την κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία. Έχουν λοιπόν προγραμματιστεί για την εβδομάδα αυτή και τις αρχές της άλλης οι παρακάτω τριμερείς, συμφιλιωτικές συναντήσεις: ΤΡΙΤΗ 15 Γενάρη 2019 στις 11 το πρωί με την ΟΙΕΛΕ και την εργοδοτική οργάνωση για την συμφωνία ώστε να υπογραφεί ΣΣΕ στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. ΤΡΙΤΗ 15 Γενάρη 2019 στη 1 το μεσημέρι τριμερής συνάντηση μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και της εταιρείας με θέμα την εξέταση της εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ των μερών.ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Γενάρη 2019 στις 11 το πρωί, συνάντηση με το Σωματείο Βάσης των εργαζομένων στην Διανομή Τροφίμων, στα πλαίσια του διαλόγου που έχει ανοίξει το Υπουργείο στους συντελεστές του χώρου. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Γενάρη 2019, τριμερής συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ και διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με θέμα την ανάκληση των 12 απολύσεων δημοσιογράφων από τον σταθμό. ΠΕΜΠΤΗ 17 Γενάρη 2019, στις 3 το μεσημέρι συνάντηση με το ΣΕΤΤΕΑ στα πλαίσια του διαλόγου για τις ταχυμεταφορές. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Γενάρη 2019, στις 12 το μεσημέρι τριμερής συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων της εταιρείας κρεάτων ΚΕΛΑΙΔΙΤΗΣ.

Αυτά τα ολίγα για την εβδομάδα αυτή, την επόμενη έχουμε την PRAXIS, ΕUROBANK και πάει λέγοντας…

Προηγούμενο άρθροΑνησυχούν οι κάτοικοι στο Περιγιάλι
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης – “Κλείδωσαν” οι 151