Σταδιακή εκτόνωση της κακοκαιρίας από σήμερα με το θερμόμετρο (φωτογραφία) να δείχνει στην Ελευθερούπολη -9.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης δήλωσε πως ο μηχανισμός τους λειτούργησε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στη μετεωρολογία παίζει ρόλο και η τύχη. Το θέμα είναι πώς υποδέχεσαι τα φαινόμενα. Για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση χρειάζεται σχέδιο που να περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν, τα μηχανήματα, τα υλικά και τα μέσα. Αν αυτό το σχέδιο δεν είναι λειτουργικό ή δεν μπορεί να εφαρμοστεί ή είναι ελλιπές, φαίνεται στην πράξη με τα γνωστά για όλους μας αποτελέσματα.

Εμείς περάσαμε πιο δύσκολα με την Αριάδνη απ’ ό,τι με την Ελπίδα. Στην Αθήνα δεν είναι εκπαιδευμένος ο κόσμος, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα έπρεπε να δοθεί μεγάλη σημασία στο σχέδιο και τη διαλειτουργικότητα των φορέων. Εκεί φάνηκε ότι δεν υπήρχε συντονισμός. Είναι στενάχωρα όλα αυτά που είδαμε στην Αττική Οδό».

ΕΚΤΟΝΩΣΗ

Για τον καιρό τις επόμενες μέρες είπε ότι «είχαμε πει ότι η Τρίτη θα είναι η πιο δύσκολη και κρύα μέρα κι από την Τετάρτη φαίνεται ότι σιγά- σιγά θα αρχίσει να εκτονώνεται η κατάσταση για να πάμε σε πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες κάπου το Σαββατοκύριακο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους κι ευτυχώς δεν είχαμε φαινόμενα όπως αυτά στην Αθήνα. Εμείς δίνουμε περισσότερο βάρος στις θερμοκρασιακές τιμές και λιγότερο στα φαινόμενα που στην περιοχή μας ήταν ασθενή και έως μέτριου χαρακτήρα. Πλην της Θάσου που είδε καλό χιόνι, οι άλλες περιοχές δεν πιέστηκαν. Οπότε το ενδιαφέρον μας επικεντρώθηκε στις θερμοκρασίες γι’ αυτό και οι δήμαρχοι έκλεισαν τα σχολεία για δύο μέρες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τελειώσαμε με το χειμώνα καθώς έχουμε συνηθίσει τις μεγάλες χιονοπτώσεις το Φεβρουάριο. Είναι κρίσιμο το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ευτυχώς αυτός θα μπει με νοτιάδες και βροχές, οπότε θα κερδίσουμε χρόνο και να φτάσουμε στα μέσα του μήνα για να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα, βλέποντας στο βάθος και την Άνοιξη».

Επίσης είπε ότι το πρωί της Τρίτης το θερμόμετρο έφτασε μέχρι τους -8 και σε κάποιες ορεινές περιοχές έχει κάποιο χιόνι. Αλάτι πέφτει όπου υπάρχει υγρή επιφάνεια που κινδυνεύει να μετατραπεί σε πάγο. Γίνεται συνεχής έλεγχος και θα ρίχνουν αλάτι ανάλογα με τις συνθήκες.

Προηγούμενο άρθροΣταθερός, μεταξύ ο αριθμός των ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Δεύτερη ευκαιρία» για επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι επόμενες πληρωμές