zygos

Στο κέντρο του Ζυγού πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα η 3η Γιορτή Μελιού. Μια διοργάνωση του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ζυγού που έχει την υποστήριξη και του τοπικού συμβουλίου, του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ζυγού Λεωνίδας Βουδούρης η σχέση του χωριού με το μέλι έχει παρελθόν.

Προσφάτως, οι παραγωγοί μελιού από το Ζυγό οργανώθηκαν αποφασισμένοι να προβάλουν τη δραστηριότητά τους και να πραγματοποιούν ετησίως τη Γιορτή Μελιού το μήνα Αύγουστο. Η περσινή δεύτερη διοργάνωση είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία στα χνάρια της οποίας φαίνεται να κινείται και η φετινή διοργάνωση.

Δωρεάν θα προσφερθούν στο κοινό μέλι με γιαούρτι και μέλη με λουκουμάδες. Θα υπάρχει έκθεση σχετική με την παραγωγή μελιού ενώ το πρόγραμμα ενισχύεται με όλα τα χαρακτηριστικά ενός τοπικού γλεντιού.

Ο Λεωνίδας Βουδούρης παρατήρησε επίσης ότι η διοργάνωση έχει και αγροτο-αναπτυξιακή διάσταση, καθώς προκαλεί τους συμπολίτες να ασχοληθούν εκτενέστερα με το μέλι. Χαρακτήρισε την εκδήλωση ως εξαιρετική που προσελκύει το ενδιαφέρον πολιτών από ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας καθώς και από όμορες περιφερειακές ενότητες. Στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα που δε θα είναι μόνο τοπικά. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Λεωνίδας Βουδούρης ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα ύδρευσης του χωριού στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Επανέλαβε ότι το Ζυγό εξυπηρετείται από το νερό του Κρυονερίου, μία λύση που χαρακτήρισε ικανοποιητική αλλά όχι μακροπρόθεσμη. Εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός των φετινών συχνών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα το νερό του Κρυονερίου να επαρκεί και για τα δύο χωριά. Ελπίζουμε, κατέληξε ο κ. Βουδούρης, σε υδροδότηση από τις πηγές Κεφαλαρίου, δηλαδή στο γνωστό μεγάλο έργο εξυπηρέτησης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων από την ίδια πηγή που υδροδοτείται και η Καβάλα.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα ΔΙΑΣ συνέλαβε γυναίκα που έκλεψε πορτοφόλι και άνδρα που έκλεψε τσαντάκι
Επόμενο άρθροΝέα δικαστική απόφαση για τη διακοπή του έργου στα διόδια