Σήμερα ή την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση στην Οδό Κολοκοτρώνη από την εταιρεία του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Χρήστο Γάκη η καθυστέρηση οφείλεται στην καθυστέρηση της προμήθειας πίσσας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η δέσμευση είναι ότι Πέμπτη με Παρασκευή (σήμερα ή αύριο) θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις. Έχουν συμφωνήσει για την προμήθεια της πίσσας που χρειάζεται. Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει κι εμάς το τελευταίο διάστημα και τους είπαμε ότι ουσιαστικά είναι η τελευταία προθεσμία που τους δίνουμε κι εμείς, διαφορετικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα των πολιτών με διαφορετικούς τρόπους. Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος και έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους. Οπότε, αν δεν ολοκληρωθεί το έργο με βάση και την τελευταία δέσμευση της εταιρείας θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι εμείς μέτρα σε βάρος του εργολάβου.

Από την αρχή πιέζαμε να γίνει εκεί, πριν τις 15 Αυγούστου, πριν πάρουν άδεια τα συνεργεία, αλλά μας είχαν πει ότι υπήρχε θέμα με την προμήθεια των υλικών. Είναι ένα θέμα που γενικά ανακύπτει αυτό το διάστημα στα δημόσια έργα. Έχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των υλικών και αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης που επικαλείται κι ο εργολάβος. Τα συνεργεία υπάρχουν, έργα σε άλλα σημεία της πόλης γίνονται, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις στην πίσσα που θέλει συγκεκριμένες προδιαγραφές».

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ

Πρόσθεσε ότι «όλους μας έχουν ενοχλήσει οι καθυστερήσεις, ήδη ο Δήμος Καβάλας έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του εργολάβου και οι επόμενες ενέργειες από μας θα είναι παρόμοιες. Αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση για να ολοκληρωθεί το έργο, θα αναγκαστούμε κι εμείς να λάβουμε μέτρα σε βάρος της εταιρείας. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι, πλέον.

Το έργο σαν κατασκευή προχωράει. Σχεδόν ολοκληρώνεται στην οδό Ζαλόγγου και θα μπει στην οδό Τενέδου. Το χρονοδιάγραμμα είναι να ολοκληρωθεί εκεί σε 10-20 μέρες για να γίνει και ασφαλτόστρωση από το Δήμο Καβάλας. Νομίζω ότι προχωράμε με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Στην Καβάλα μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος χαλύβδινος αγωγός και να γίνει ο σταθμός μέτρησης πίεσης. Από εκείνο το σημείο και μετά θα αρχίσει και η τροφοδοσία του δικτύου με φυσικό αέριο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, μέχρι τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι πρώτες συνδέσεις».

Προηγούμενο άρθροΛιγοστεύουν οι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις προέκυψαν την τελευταία στιγμή για την μεταφορά του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο 12ο Δημοτικό