«Πολλοί δρώντες τα αίσχιστα, λόγους αρίστους ασκέουσιν». Η προσπάθεια της πρώην διοίκησης να πειστούν οι δημότες για την ακύρωση του ενός και μοναδικού τους έργου με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών» και μάλιστα με πρόθεση να μειώσουμε το «έργο τους» όπως αναφέρει στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο επικεφαλής της αναδεικνύει τη σύγχυση και τον πανικό στον οποίο βρίσκεται αφού το θέμα του στερείται λογικών επιχειρημάτων σε σχέση με αυτά που επιβάλουν τις αλλαγές.

Για την ακρίβεια, η αλλαγή αφορά δύο υποέργα από τα έξη μικροέργα που προέβλεπε η υπό εκτέλεση μελέτη και γίνεται στο πλαίσιο που προβλέπει η τελευταία τροποποίηση του Νόμου 4412/2016 περί τροποποίησης εκτελούμενων έργων. Επί της ουσίας κρίθηκε προβληματική, η προέκταση που προέβλεπε αύξηση του πλάτους στο πεζοδρόμιο κατά τρία μέτρα με αντίστοιχη μείωση του οδοστρώματος στην οδό Τζιβελεκίδη και θα ξεκινούσε απέναντι από την Τράπεζα ALPHA BANK μέχρι το Γυμνάσιο. Δεν απαιτεί και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς τι αρνητικό αποτέλεσμα θα είχε στην κυκλοφορία που σήμερα γίνεται μετ’ εμποδίων στον δέκα μέτρων πλάτους υφιστάμενο δρόμο, καθώς εξυπηρετεί πέραν όλων των άλλων και την κυκλοφορία από τα δύο μεγάλα Μάρκετ. Η δεύτερη αποτελεί θέμα προτεραιότητας αφού μεταθέτει για την άνοιξη (με τις νέες ασφαλτοστρώσεις που προγραμματίσαμε) την παρέμβαση στην περιοχή Αγίας Άννας. Έτσι προκρίνεται η άσφαλτος στην περιμετρική οδό του Προαστίου από το ύψος του δεύτερου δημοτικού σχολείου μέχρι τη διασταύρωση της με τον κεντρικό δρόμο. Επί της οδού αυτής βρίσκονται πάνω από σαράντα οικίες που για χρόνια ταλαιπωρούνται από τη σκόνη. Επίσης η επιλογή παρέμβασης στην προέκταση της υπογειοποίησης από εκεί που τελειώνει η λαϊκή μέχρι το δημοτικό σχολείο με φωτισμό, κράσπεδα και άσφαλτο είναι προτεραιότητα μας που δεν μπορεί να αντέξει η δική του λογική.

Τέλος θα του συνιστούσαμε να αντιληφθεί ότι η πενταετία που είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει υποδομές και έργα πέρασε και τον προσπέρασε. Η επιμονή του όμως να βρίσκει συνέχεια φανταστικές και ψεύτικες κατηγορίες και εκ συστήματος να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα τελείωσε και τώρα η λάσπη επιστρέφει στον εντολέα.

 

 

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΟΔΌΝ, ΥΨΟΥΣ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΌ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΈΣΟΔΑ

 

Στην Οικονομική Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκε, στις 11-11-2019, υπήρχε θέμα για την Έγκριση τροποποίησης της μελέτης, του έργου ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

 

ΔΕΝ ΨΗΦΊΣΑΜΕ, την τροποποίηση, της μελέτης, διότι η νέα διοίκηση, εντελώς αυθαίρετα, παρεμβαίνει. σε ένα δικό μας έργο,(Διοίκησης ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ), για το οποίο , συντάχθηκε μελέτη, έγινε δημοπρασία, του έργου, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε ΟΜΌΦΩΝΑ και αναδείχθηκε,ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος, από τον Απρίλιο του 2019, εκτελεί το έργο.

 

Η χρηματοδότησή του, έγινε από ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΈΣΟΔΑ, μέσα από προγραμματισμό και οικονομίες, της δικής μας Διοίκησης.

 

Έχουν ήδη εκτελεστεί, οι ασφαλτοστρώσεις, στην οδό ΜΙΑΟΥΛΗ-ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, στην οδό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (μπροστά από το κτήριο του πρώην ΟΤΕ), στην οδό ΕΡΜΟΥ(είναι στην φάση ολοκλήρωσης), στην οδό ΦΑΝΑΡΙΟΥ (στάδιο εκκίνησης) καθώς και το πεζοδρόμιο στου ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

 

Με την τροποποίηση, ακυρώνουν, τους δρόμους, στον λόφο της ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ, γύρω από τον νέο οικισμό ,( ήταν απαίτηση πολλών κατοίκων της περιοχής) καθώς και το πεζοδρόμιο, από το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΥΡΟΣ μέχρι το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ( επιτακτική ανάγκη για την ασφαλή κυκλοφορία των μαθητών).

 

Καταθέσαμε τις ενστάσεις μας, διότι τροποποιείται, μια μελέτη, ενός έργου, που ήδη εκτελείται, χωρίς ενστάσεις, από τους άλλους συμμετέχοντες, στην δημοπρασία, και που τηρήθηκαν, όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

 

Θα πρέπει, κάποτε και οι πολίτες, να σηκωθούν από τους καναπέδες τους, αφήνοντας την εύκολη και ασφαλή κριτική και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

 

Επιδιώκεται, από την σημερινή , Διοίκηση, καθημερινά, η συνεχής απαξίωση, των έργων, που σχεδιάσαμε, με κίνδυνο, κάποια από αυτά να χαθούν για τους πολίτες του Δήμου μας.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με 42 μετανάστες στο Θούριο Έβρου μετά από καταδίωξη – «πολεμικό σκηνικό» στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΑσφαλιστικό: Ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους