Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης και ο εκπρόσωπος της εταιρίας “ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.”, Νίκος Δόντης, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, υπέγραψαν την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021 το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού επειγόντων επεμβάσεων επισκευής του Αντλιοστασίου Αποχέτευσης Ακαθάρτων Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού πόλης Καβάλας”, συμβατικού ποσού 749.950 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης του ο κ. Μουριάδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα της ΔΕΥΑΚ, τόνισε ότι “πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του αντλιοστασίου Α5, στην εξοικονόμηση πόρων και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος”.

Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι “με το συγκεκριμένο έργο αφενός μεν θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του αντλιοστασίου που βρίσκεται κοντά στον ΟΑΕΔ και αφετέρου θα αποτραπεί ο κίνδυνος μόλυνσης των ανατολικών ακτών της Καβάλας”, ενώ επισήμανε πως “η άριστη συνεργασία του Δήμου Καβάλας τόσο με τον κ. Μέτιο, όσο και με εμένα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, υπογράμμισε ότι “μετά το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο αντλιοστάσιο Α5 τον Μάρτιο του 2020, έπρεπε να προχωρήσει η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, κάτι που έγινε άμεσα αντιληπτό από τον Περιφερειάρχη, ο οποίος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο και μάλιστα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Τα αντλιοστάσια του Δήμου Καβάλας είναι παλιά” παρατήρησε ο κ. Χρόνης και πρόσθεσε “εδώ και καιρό έχει υποβληθεί πρόταση ύψους 6,2 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και για τα υπόλοιπα τέσσερα αντλιοστασία της Καβάλας”. Τέλος, ο κ. Χρόνης απένειμε τα εύσημα στον Τεχνικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, Άγγελο Λογκάρη και τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι φρόντισαν να προετοιμαστούν κατάλληλα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, ενώ προέβλεψε ότι σε λίγα χρόνια θα αλλάξει η εικόνα της όλης πόλης με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει η ΔΕΥΑΚ.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο θέμα του ΤΑΡ, λέγοντας ότι σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ και της εταιρίας, για τη σύνδεση των οικισμών του Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με το δίκτυο του Κεφαλαρίου. “Το συνολικό κόστος του έργου αγγίζει τα 9 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκ. θα δοθούν από την εταιρία και τα υπόλοιπα από το κράτος” σημείωσε ο κ. Μουριάδης και συμπλήρωσε “με τα περιβαλλοντικά θα έχουμε τελειώσει μέσα στον Ιούνιο και βάζουμε ως στόχο να φτάσουμε στη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου το 2022”.

Προηγούμενο άρθροΕξωραϊσμός – καλλωπισμός των χώρων ευθύνης του Δ.Λ.Τ Θάσου
Επόμενο άρθροΕνημέρωση Ιδιοκτήτων – Ενοικιαστών Κοινοχρήστων Χώρων εντός του Σχεδίου Πόλεως Καβάλας, τμήμα Περιγιαλίου, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται επ’ αυτών επαγγελματικά