unnamed-1-30

Το μίνι φεστιβάλ πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 8:30 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ, με το Ρεσιτάλ Πιάνου του διεθνούς φήμης σολίστ Απόστολου Παληού.
Η μουσική της βραδιάς επικεντρώνεται στο ρεπερτόριο του Ρομαντισμού. Στο πρώτο μέρος, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μία Polonaise του Φρεντερίκ Σοπέν και τις Παραλλαγές σε ένα θέμα του Χαίντελ, έργο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο δεύτερο μέρος, θα απολαύσουμε τα 24 Πρελούδια του Σοπέν – ένα από τα αριστουργήματα του πιανιστικού ρεπερτορίου.

Γεννημένος στην Καρδίτσα o πιανίστας Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως «καταπληκτικός πιανίστας» (Cyprien Katsaris) και  «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα» (Y. Solomon).

Διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σπούδασε στις Μουσικές Ακαδημίες Βερολίνου και Λειψίας με τους G. Sava και M. Tomas, όπου έλαβε σολιστικό δίπλωμα και master με άριστα παμψηφεί και διάκριση, ενώ μελέτησε παράλληλα μουσική δωματίου και διεύθυνση ορχήστρας. Θήτευσε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως οι A. Ciccolini, M. Perahia,  C. Katsaris, Y. Solomon, R. Szidon, Γ. Χατζηνίκος. Είναι απόφοιτος και αριστούχος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.K.Π.Α.

Υπήρξε υπότροφος των Ιδρυμάτων Ι. Κωστόπουλου, Κόσμος εν Αρμονία, του Κρατιδίου της Σαξονίας, του Friedrich Ebert Stiftung και του ΙΚΥ, και βραβευθείς πολλών διεθνών διαγωνισμών πιάνου, μουσικής δωματίου και σύνθεσης στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Τιμήθηκε με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και κέρδισε το Βραβείο Gina Bachauer του Ιδρύματος World in Harmony. Από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής τού απονεμήθηκαν οι διακρίσεις του καλύτερου νέου καλλιτέχνη της χρονιάς και του καλύτερου δίσκου από Έλληνα καλλιτέχνη.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε σημαντικές συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Νορβηγία, Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Η.Π.Α.) και σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου (Philharmonie Βερολίνου, Κοnzerthaus Βιέννης, Carnegie Hall Ν. Υόρκης Φιλαρμονική Όσλο, Auditorio de Falla Γρανάδας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Στις ηχογραφήσεις του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων συνεργασία με τη Naxos. Έχει συμπράξει επανειλημμένα με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και σημαντικές του εξωτερικού (Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Orquesta Ciudad de Granada κ.ά.) και έχει πραγματοποιήσει πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων.

Πρώην μέλος του πιανιστικού κουαρτέτου Aurora της Γερμανίας και του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, έχει διατελέσει λέκτορας πιάνου στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς κύκλου συναυλιών Νέοι Κλασικοί. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.apostolos-palios.com

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                              Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Περικλής Τελίδης                                                Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕικόνα στασιμότητας στο Brussels Group
Επόμενο άρθρο“Take a Chance” | Το πρόγραμμα Erasmus του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας με συμμετοχές από Πορτογαλία και Πολωνία -Video