Καμία ενημέρωση δεν έχουν από τον Δήμο Καβάλας οι κάτοικοι Περιγιαλίου για το Σχέδιο Πόλης και την εισφορά σε χρήμα. Ο Νομικός Εκπρόσωπος του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης  σημείωσε ότι  τα παράπονα των κατοίκων είναι πολλά και δικαιολογημένα.

Ο κ. Μαμτσαδέλης δήλωσε αρχικά «Τα νέα είναι τα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε κανένα νεώτερο σε ό,τι αφορά και την εισφορά σε χρήμα και τα έργα υποδομής. Αυτό που είχε γίνει ήταν μια πολύ τυπική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  προς τα μέλη του Συλλόγου που είναι ουσιαστικά να «βγούμε από την υποχρέωση. Από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει κανένα έργο υποδομής και δεν υπάρχει κανένα νεώτερο σε ό,τι αφορά την εισφορά σε χρήμα.

Αυτό καταντά πολύ κουραστικό και προσβλητικό να ζητάς εδώ και δύο χρόνια κάτι πολύ  συγκεκριμένο και να μην έχεις καμία απάντηση. Είναι καλές και οι προεκλογικές εκστρατείες, είναι καλή όμως και η διοίκηση. Δεν μπορούμε τελικά να τα έχουμε όλα.

Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει να έρθει κάποιος που ασκεί διοίκηση και να δει την κατάσταση που επικρατεί στο Περιγιάλι και μετά όχι απλά να ζητήσει ψήφο αλλά να μην ζητήσει συγγνώμη.

Γιατί πραγματικά κάποιος πρέπει να απολογηθεί σε αυτούς τους κατοίκους».

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι προ λίγων ημερών βγήκε μια είδηση για την παράνομη χωματερή που υπάρχει εκεί. «Θα συνεδριάσει το δ.σ. του συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου και θα συζητήσουμε το θέμα του ΧΥΤΑ αλλά και αυτό των προβλημάτων της περιοχής και με την πράξη εφαρμογής αλλά και με τους πυλώνες της ΔΕΗ γιατί και αυτό είναι ένα θέμα σημαντικό, ένα πρόβλημα.

Είχαμε εξαρχής προβλήματα με αυτή τη διοίκηση. Συνεχίζουμε να τα έχουμε όχι γιατί είμαστε εμπαθείς, όχι γιατί είναι άλλα τα φρονήματά μας, αλλά για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι φανερή προκλητική η αδιαφορία της σημερινής δημοτικής διοίκησης.

Θα μπορούσαν από την αρχή ευθαρσώς να μας πουν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτό το μεγάλο ζήτημα. Γιατί πράγματι είναι πολλά τα εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να βρεθούν για να γίνουν τα έργα υποδομής. Αλλά αυτό έπρεπε να αφορά σε ειλικρινή και έντιμη στάση εξ αρχής. Ας μας έλεγαν ότι δεν έχουν ούτε το προσωπικό, ούτε τα χρήματα για να πορευθούν. Αυτό το πράγμα που γίνεται εδώ και δύο χρόνια, να ζητούμε και να μας λεν ότι τους κάνουμε αντιπολίτευση και ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, είναι πραγματικά απαράδεκτο!»

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ

Τέλος ανέφερε ότι «Πιστεύω ότι όπως τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο και είναι θολά τα πράγματα έτσι θα είναι και μετά τις εκλογές. Αν δηλαδή δεν υπάρχει το θάρρος και η όρεξη να δουλέψεις τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Όσο περνά ο καιρός και δεν δίδεται μια λύση τα αποτελέσματα θα είναι τόσο πιο δύσκολα και πιο κοστοβόρα».

Μάλιστα ο συνομιλητής μας θύμισε ότι μέλος της διοίκησης του Δήμου Καβάλας σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή είχε πει ότι το Περιγιάλι δεν είναι χώρος κοινής ωφέλειας από την άποψη ότι δεν εξυπηρετείται πολύς κόσμος. Δυστυχώς όμως όλα τα έργα δεν είναι προεκλογικά. «Ο κάτοικος του Περιγιαλίου που ζει εκεί 20 χρόνια δεν ζει προεκλογικά για να ευνοηθεί. Θα ζήσει και τα επόμενα χρόνια. Τα έργα δεν γίνονται για να τα βλέπουμε όταν πάμε να ψηφίσουμε. Γίνονται για να αλλάξει η μορφολογία και η εικόνα της περιοχής.

Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε παρά να ελπίζουμε για το καλύτερο.  Το απλό,  ένας υποτυπώδης δρόμος, μια υποτυπώδης σήμανση και ένας φωτισμός στην περιοχή είναι αυτά που περιμένουμε» τόνισε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΓια αδικία στον χώρο των επενδύσεων των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων μας κάνει λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΕκδήλωση στο Imaret Για το γυναικείο επιχειρείν με την παρουσία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη