Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Μουμτσάκης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε δύο θέματα που αφορούν την κοινωνία της Καβάλας.

Το πρώτο αφορά την λειτουργία του «Πυθαγόρα» εκεί όπου φιλοξενούνται πολλοί σύλλογοι κυρίως πολιτιστικοί και το δεύτερο την ελεγχόμενη στάθμευση στην Χερσόνησο της Παναγίας.

Όπως ανέφερε «ο Σύλλογος Εβριτών θέλει να ξεκινήσει τα τμήματα χορού των ενηλίκων στον Πυθαγόρα.

Είχε γίνει μια συζήτηση και είχε αποφασιστεί να μην ξεκινήσει την λειτουργία μέχρι το τέλος της χρονιάς, του λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί. Όμως υπάρχουν αιτήματα από τους συλλόγους που θέλουν να ξεκινήσουν την δραστηριότητά τους».

Ο κ. Μουμτσάκης, πρόσθεσε «πως η θέση του Δήμου Καβάλας, είναι πως πρέπει να λειτουργήσει ο «Πυθαγόρας» με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είχαμε πεί ότι δεν θα λειτουργήσει όπως προέκυψε μια νέα ΚΥΑ που επιτρέπει τον χώρο να τον χρησιμοποιούν 20 και πλέον χορευτές. Από τότε υπήρξε ένα αίτημα από τον σύλλογο Εβριτών να εξετάσουμε εκ νέου την απόφαση που είχαμε πάρει. Στείλαμε έγγραφο σε όλους τους συλλόγους και ζητήσαμε να συζητήσουν με τα μέλη τους, αν εμμένουν στην προηγούμενη θέση τους.

Την προηγούμενη Δευτέρα συναντηθήκαμε στην αυλή του Δημαρχείου με 11 προέδρους από τους 19 συλλόγους που χρησιμοποιούν τον χώρο και εκεί αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε τον χώρο, εκτός του συλλόγου των Εβριτών που ζήτησαν πως θέλουν να ξεκινήσουν τα τμήματα χορού, με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις . Την Παρασκευή θα ξαναβρεθούμε ώστε να συζητήσουμε με ποιόν τρόπο θα ξεκινήσει την επαναλειτουργία του το τμήμα χορού ενηλίκων. Αυτό δεν είναι κακό . Θέλουμε να δούμε αν η προσπάθεια να καρποφορήσει. Θα δούμε και με τους άλλους συλλόγους τι θα γίνει , από τους οποίους περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις τους. Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα δεν θα γίνουν χειρότερα απ ότι είναι αυτή την στιγμή».

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο κ. Μουμτσάκης μίλησε και για το θέμα της στάθμευσης αυτοκινήτων στην Παναγία , μια διαδικασία που σταμάτησε από το Τοπικό Συμβούλιο. Όπως ανέφερε «Προηγήθηκε μια διεργασία ενός έτους, συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και φέραμε το θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο. Προς έκπληξη μου η πρόεδρος κ Κόγια απέσυρε το θέμα, γιατί ζητούσε να υπάρχει και τοπογραφικό διάγραμμα, ενώ τις άλλες φορές σε παρόμοια περίπτωση δεν ειχε ζητηθεί να γίνει τοπογραφικό διάγραμμα. Ένα άλλο θέμα ήταν πως έπρεπε να ξεκαθαρίζει ο ίδιος ο τίτλος του θέματος της εισήγησης, ότι αυτή η ελεγχόμενη στάθμευση αφορά μόνο τους κατοίκους της Παναγίας. Έτσι αποσύρθηκε το θέμα. Θα γίνουν οι διορθώσεις όπως το ζητά η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. Κατά την γνώμη μου έπρεπε να βρεθεί ένας λόγος ώστε να αποσυρθεί το θέμα και να δημιουργηθεί πρόβλημα ως προς την συνέχιση της προώθησης της εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό όμως είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Έγινε μια πολύ μεγάλη συζήτηση από όλους τους φορείς. Έτσι κι αλλιώς η ελεγχόμενη στάθμευση στην Χερσόνησο της Παναγίας θα συνεχιστεί και θα πραγματοποιηθεί αν κάποιοι το θέλουν και κάποιοι όχι και από κεί και πέρα ο λόγος πέφτει και στους κατοίκους της Παναγίας .

Στην Παναγία θα επιτρέπεται στάση και όχι στάθμευση για τους επισκέπτες και μόνο

Κάποιοι λένε πως ο Δήμος θέλει να ευνοήσει ορισμένους επιχειρηματίες της περιοχής. Το όλο θέμα έγινε για το ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Και δεν έγινε για καμία επιχείρηση γιατί δεν δικαιούται καμία επιχείρηση να έχει δικό της χώρο στάθμευσης, εκτός από τον Βασιλόπουλο που έχει ένα χώρο φορτοεκφόρτωσης μπροστά και εκτός από τον σπίτι του Στρατηγού που δικαιωματικά έχει ένα χώρο στάθμευσης και τη Εκκλησία που δικαιούται τρεις χώρους μπροστά από το προαύλιο της. Ο μεγάλος λόγος έγινε για το Ιμαρέτ το οποίο ακόμα και επί διοίκησης Τσανάκα χρησιμοποιεί τον χώρο μπροστά για τρία αυτοκίνητα, ως χώρο φορτοεκφόρτωσης. Αυτό ζητούμε και εμείς να γίνει με την εισήγησή μας, αν και εφ όσον περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα περάσει όμως από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί από το 2018 υπάρχει ένας σχετικός νόμος ο οποίος προβλέπει ότι όλα τα ξενοδοχεία θα πρέπει να έχουν κοντά τους ή σε απόσταση 200 μέτρων, χώρο όπου θα γίνεται η φορτοεκφόρτωση των αποσκευών των πελατών τους. Ένα θέμα που είχε λυθεί , αλλά τέτοια θέματα θα αντιμετωπίσουμε κι άλλα. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να τελειώνουμε με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Χερσόνησο της Παναγίας . Στόχος μας είναι σε όλους της οδούς της Παναγίας , όπου θα υπάρχει κατακόρυφη σήμανση να μπορούν οι κ άτοκοι να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους αν πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προμηθευτεί την κάρτα από την Δημοτική Αστυνομία. Εκεί θα μπορούν για μικρό χρονικό διάστημα οι ξένοι και οι χρήστες rbnb, που έρχονται ν α αφήνουν το αυτοκίνητό τους , ή τις αποσκευές τους, αλλά θα απαγορεύεται η μόνιμη στάθμευση αυτοκινήτων που δεν είναι οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Χερσονήσου της Παναγίας. Προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να ξεμπλοκάρουμε την Παναγία από όλα τα αυτοκίνητα της Καβάλας που όλη την ημέρα τα αφήνουν εκεί οι ιδιοκτήτες τους».

Η ΜΕΛΕΤΗ

Και πρόσθεσε πως «Σε λίγο θα ετοιμάσουμε την μελέτη για την τοποθέτηση ανελκυστήρα στην Παναγία.

Αν κάποιος δηλαδή θέλει να πάει και να φάει σε μια ταβέρνα δεν θα μπορεί να ανεβάσει το αυτοκίνητό του. Έτσι σύντομα θα είμαστε έτοιμοι με τη μελέτη της κατασκευής του ανελκυστήρα , οπότε και αυτό θα διευκολύνει την όλη κατάσταση . Τώρα έχουμε το οκ από την Εφορία Αρχαιοτήτων, έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά και μένει να δούμε αν θα γίνει κοντά στο «Μπρίκι» ή κοντά στα σπίτια των αξιωματικών( ΣΟΑ) ή και στα δύο σημεία, κάτι που δεν συμφέρει οικονομικά.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήρθαμε σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των rbnb, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές στα γύρω πάρκινγκ για τους πελάτες τους . Προχωράμε πολύ καλά προς αυτή την κατεύθυνση».

Προηγούμενο άρθροΠλεύση στην Ανάπτυξη: Το παρόν και το μέλλον της Κρουαζιέρας στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων στους δικαιούχους της Θάσου του προγράμματος ΤΕΒΑ