Νέες πτήσεις τσάρτερ θα πραγματοποιηθούν στο Αεροδρόμιο Καβάλας με τουρίστες για την Θάσο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννη Μαρκιανό επιστρέφουν και πάλι κάποιες παραδοσιακές αγορές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μετά από πάρα πολύ καιρό έχουμε αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό που μας κάνουν να ξεχνάμε την αύξηση του ενεργειακού κόστους, τη μη ύπαρξη εργατικών χεριών και να αισιοδοξούμε για το καλοκαίρι. Βλέποντας τον προγραμματισμό των πτήσεων για το Aεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος», οι πτήσεις επιστρέφουν σχεδόν στα δεδομένα του 2019, επιστρέφουν αγορές που τα τελευταία δύο χρόνια είχαν σταματήσει λόγω του covid, όπως η Σκανδιναβία. Οι Γερμανοί αυξάνουν τα δρομολόγιά τους, οι Άγγλοι εντείνουν, όπως και οι Βέλγοι. Γενικά υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι.

Η πλειοψηφία των πτήσεων είναι τσάρτερ που αφορούν προγράμματα, χωρίς να αποκλείονται οι μεμονωμένες επισκέψεις. Είναι προγράμματα που αντιπροσωπεύουν πρακτορεία. Μας είχαν λείψει τα τελευταία δύο χρόνια αυτές οι αγορές. Το θετικό είναι ότι και νωρίτερα έρχονται αλλά μεγαλώνουν την καλοκαιρινή περίοδο και μετά το Σεπτέμβρη. Είναι αγορές που προτιμούν τις «άκρες» και βοηθούν πάρα πολύ.

Υπάρχουν προγράμματα διακοπών με πτήσεις 10ήμερα, 15ήμερα, κάποιες πτήσεις είναι δύο φορές τη βδομάδα και η επιστροφή τους συνδυάζεται. Εξαρτάται κυρίως από το πρόγραμμα του ταξιδιωτικού γραφείου. Προς το παρόν η αγορά που κινείται πολύ καλά είναι η ρουμάνικη, με πάνω από το 90% των κρατήσεων. Έχουν διάθεση να ταξιδέψουν και αυτό μας κάνει αισιόδοξους ότι θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Πρόσθεσε ότι «θα συμμετάσχουμε στην Έκθεση τουρισμού του Βουκουρεστίου όπου θα είναι εκεί με δικό του περίπτερο ο Δήμος Θάσου καθώς και η Περιφέρεια ΑΜΘ».

Τέλος, για την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων είπε ότι θα παραμείνει στη θέση αυτή για τα επόμενα τρία χρόνια μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Πουρσαϊτίδης: Έχουν γίνει αρκετές περισυλλογές αλλά κάθε μέρα βλέπουμε κι ένα καινούργιο αδέσποτο στον Αμυγδαλεώνα
Επόμενο άρθροΚυνηγός βρέθηκε νεκρός στον Λιθότοπο Σερρών– Φέρει τραύματα από όπλο