Την στήριξη της πολιτείας ζητά ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νέας Ηρακλείτσας με την λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν οικονομικά τις επιχειρήσεις εστίασης και τα ξενοδοχεία. Ο πρόεδρος των Επαγγελματιών κ. Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι επιβάλλεται η στήριξη για να κρατήσουν το προσωπικό τους ενόψει και της έλευσης τουριστών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «για μας τα μέτρα που έχουν πάρει είναι σε καλό δρόμο αλλά δεν είναι τα απαιτούμενα ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα και να μην έχουν οικονομικά προβλήματα. Όταν ένα κατάστημα εστίασης έχει 20-25 άτομα θα πρέπει η πολιτεία να μεριμνήσει τουλάχιστον το ασφαλιστικό κομμάτι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προσωπικό και να μην υπάρχουν απολύσεις. Για μας είναι απαιτούμενο. Όταν μειώνονται τα τραπέζια, μειώνεται ο τζίρος και θεωρούμε έτσι θα υπάρχουν απολύσεις.

Η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα καλό σημάδι αλλά ο στόχος θα πρέπει να είναι ένα με δύο χρόνια. Γενικά ό,τι μέτρα στήριξης υπάρχουν θα πρέπει να έχουν μελλοντικό χαρακτήρα ώστε να αποδοθεί και στον κόσμο η μείωση του ΦΠΑ και προς τα καταστήματα.

Για μας είναι βασικό να μην μειωθεί το προσωπικό. Προσωπικά δεν έχω κάνει ούτε μία απόλυση. Και οι συνάδελφοι μου πιστεύω δεν θέλουν να κάνουν απολύσεις. Σε μία περιοχή όπως η Ηρακλείτσα που απασχολούνται 1500-2000 άτομα, τι μπορεί να δημιουργηθεί μετά. Η Πολιτεία πρέπει να δώσει άμεσα στήριξη στις επιχειρήσεις για να κρατήσουν το προσωπικό. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα πολύ μικρό ποσό που δόθηκε σε ορισμένους και όχι σε πάρα πολλούς. Για ένα κατάστημα που είναι κλειστό 3 μήνες αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό για να μπορέσει να αγοράσει τα προϊόντα που χρειάζεται. Τα εποχιακά που είναι κλειστά για 7-8 μήνες θέλουν πάρα πολλά χρήματα για να μπορέσουν να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια είπε για τον τουρισμό ότι «περιμένουμε τον οδικό τουρισμό, σ’ αυτόν βασιζόμαστε. Στηριζόμαστε στους Βούλγαρους που ή έχουν καταλύματα εδώ ή έρχονται για ένα Σαββατοκύριακο στην περιοχή μας. Στη 1 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα, πιστεύουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα. Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα εποχιακά καταλύματα και θεωρούμε ότι θα υπάρξει κινητικότητα. Είμαστε αισιόδοξοι έστω και συγκρατημένα».

Για το πόσες επιχειρήσεις εστίασης έχουν ανοίξει είπε ότι «στην Ηρακλείτσα κάποιες δεν έχουν ανοίξει, αλλά ετοιμάζονται. Ο καιρός δεν βοήθησε ως τώρα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο».

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»
Επόμενο άρθροΔράση για τους ανθρώπους που «έφυγαν» χτυπημένοι από τον καρκίνο, οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου