Το θέμα της ρύθμισης των 120 δόσεων των ασφαλισμένων είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα για τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονιδη οι επαγγελματίες αναμένουν διακαώς αυτή την ρύθμιση που είναι σωτήρια.

Ο κ. Λεμονίδης δήλωσε ότι «νομίζω ότι τη ρύθμιση τουλάχιστον για τις 120 δόσεις οι επιχειρηματίες την περιμένουν ως Μάννα εξ ουρανού. Την περιμένουν εδώ και χρόνια, όχι μόνο τώρα.

Είναι κάτι που όσο καθυστερεί τόσο λιγότεροι θα μπορέσουν να μπουν στη ρύθμιση, διότι γνωρίζουμε πώς 10 χρόνια βαθιάς κρίσης δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα του κόσμου. Δέκα χρόνια οικονομικής ύφεσης και μείωσης των τζίρων των καταστημάτων δεν έχει συμβεί πουθενά σε καμία άλλη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι τα χρέη συσσωρεύονται, διογκώνονται και όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσά τόσο πιο δύσκολα θα μπορέσουν να αποκληρωθούν.

Η ρύθμιση αυτή που πραγματικά θα είναι σωτήρια, θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όσο καθυστερεί, δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιζητούμε. Πιο είναι το αποτέλεσμα; Να μπορούν να μπούνε το σύνολο των συναδέλφων στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν χρέη προς τα φορολογικά τους ζητήματα και υπάρχουν και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ζητήματα. Υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι έχουν και στα δύο.

Αυτοί για να βοηθηθούν θα πρέπει η ρύθμιση να είναι γενναία. Θα πρέπει να μην αποκλείει συναδέλφους. Είναι προτιμότερο να αποκλείουμε επιχειρηματίες και να μην παίρνουμε έστω και μια μικρή δόση από αυτούς τους ανθρώπους της ρύθμισης για να μπορεί να παίρνει το κράτος κάποια λεφτά, ή να μην βάλουμε προϋποθέσεις και να μπορέσουν να μπουν το σύνολο των επιχειρηματιών έστω και με μικρότερες δόσεις, να είναι δηλαδή 120 και όχι λιγότερες, να είναι μικρά τα ποσά, να μπορούν να αποπληρώνουν;

Γιατί δεν είναι μόνο το ότι θα μπορέσουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, είναι ότι και το κράτος θα έχει περαιτέρω έσοδα.

Το ερώτημά μας είναι τελικά στα οικονομικά ζητήματα της χώρας ποιος κάνει κουμάντο; Εφόσον δεν είμαστε κάτω από την επιτροπεία και είμαστε εκτός μνημονίων, για ποιο λόγο αυτή η ρύθμιση δεν ξεκινάει να δουλεύει και να μπορέσει να μπει σε λειτουργία ούτως ώστε να αρχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους οι επιχειρηματίες;

Από ‘κει και μετά, οι προηγούμενες ρυθμίσεις που είχαν βγει και έλεγαν ότι μπορούν να μπουν, πλέον, όλοι κλπ, έβαζαν κάποιες δικλείδες, κάποιες δεσμεύσεις, κάποιες προϋποθέσεις που πετούσαν απ’ έξω πάρα πολλούς συναδέλφους. Γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν πάρα πολλοί».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤοποθέτηση του υπ.Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη για ΒΙΟΠΑ Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάχη με τον Κόροιβο για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας σήμερα