kalamitsa139-604x366

Δύο ημέρες ήταν στην Αθήνα η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μαζί με τη στενή συνεργάτιδά της και αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη. Ο απολογισμός του ταξιδιού έγινε χθες από τη δήμαρχο στο πλαίσιο δηλώσεών της.

Εμφανίστηκε φανερά συγκρατημένη, ή ακόμη και απογοητευμένη, αφού έγιναν μεν κάποια βήματα χωρίς να είναι σίγουρα προς τα εμπρός και ότι θα έχουν άμεση συνέχεια. Για πρώτη φορά η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στις προθέσεις της ΕΤΑΔ να ιδιωτικοποιήσει την ακτή Καλαμίτσας. Περιέγραψε μια ακτή εντελώς διαφορετική από όσα γνωρίζουμε που θα λειτουργεί υπό την ευθύνη ιδιώτη επενδυτή.

Σχετικά με το ταξίδι της στην Αθήνα και τα συνολικά του αποτελέσματα η δήμαρχος διευκρίνισε ότι όφειλε να ταξιδέψει. «Δε βλέπω προκοπή», τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην άλλη πλευρά που δεν είναι πρόθυμη. «Δεν θέλουν να παραχωρήσουν τίποτε αφού το μυαλό τους είναι στα λεφτά», τόνισε χαρακτηριστικά η δήμαρχος που πάντως ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξαναταξιδέψει στην Αθήνα.

Στο υπουργείο πολιτισμού τέθηκε υπόψη της υπηρεσίας το πρόβλημα που παρουσιάζει ώριμο δημοπρατημένο έργο στους δύο ορόφους του κτηρίου πρώην ΕΟΚ, οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί στο δήμο Καβάλας. Το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό αφού ο διάλογος συνεχίζεται και δεν έχουν αρθεί οι αντιρρήσεις της υπηρεσίας ώστε το έργο να σταματήσει. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση η Δήμητρα Τσανάκα.

Στο υπουργείο πολιτισμού τέθηκε και το θέμα των απαραίτητων έργων στο φάρο της Παναγίας. Κατά τα λεγόμενα της δημάρχου τίποτε δε γνώριζε η υπηρεσία. Ο δήμος επιμένει ότι πρώτιστα θα πρέπει να κατασκευαστεί τοιχίο, αυτό που έχει καταστραφεί.

Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ο δήμος συνάντησε συνεργάτη του προέδρου της ΕΤΑΔ. Η συνεργάτης ήξερε τα σημεία της Καβάλας όπως το παλιό δικαστήριο, το παλιό νοσοκομείο και την ακτή Καλαμίτσα, αφού είχε ζήσει εδώ τα παιδικά της χρόνια. Προσπαθούμε, είπε για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την ΕΤΑΔ η δήμαρχος. Θα βοηθήσουμε την ΕΤΑΔ, συνέχεια, ώστε να απεμπλακεί από το πρόστιμο για τα κτήρια της ακτής.

Υποσχέθηκαν, υπογράμμισε η δήμαρχος, ότι θα έρθουν για αυτοψία στην ακτή ενώ δέχθηκαν να μας πληρώσουν το ποσό των 15.000 ευρώ για τους λογαριασμούς του νερού στην παραλία. Η κ. Τσανάκα δήλωσε με νόημα: «Θέλουν να βρουν επενδυτή για την Καλαμίτσα. Μιλούν ακόμη και για πλωτές εξέδρες στην ακτή».

Η ΕΤΑΔ, σημείωσε η δήμαρχος, μας πρότεινε συνεκμετάλλευση για το παλιό νοσοκομείο μια πρόταση που ήταν και δική μας. Ικανοποιημένη δήλωσε για τη συνάντηση που είχε στο ΤΑΙΠΕΔ, τους εκπροσώπους του οποίου ενημέρωσε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να αντιδρά για τα διόδια στην παράκαμψη, αφού υποστηρίζει πως κατασκευάζονται σε λανθασμένο σημείο.

Προηγούμενο άρθροΤα σχέδια του ΟΛΚ για το λιμάνι της Ιχθυόσκαλας
Επόμενο άρθροΈβρος: Οι σκληρές εικόνες στον κανάλι που πάγωσαν τους ψαράδες – Κοίταξαν και κράτησαν την αναπνοή τους